View Single Post
Vechi 08.10.2007, 22:27:38
mq mq is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Cand Adam nu a ascultat de Dumnezeu , a fost alungat din rai.
Daca cineva nu crede in Dumnezeu, pe pamant fiind, unde crezi ca va fi alungat?

Nu-ti fa socoteli gresite in privinta lui Dumnezeu. El este inca Dumnezeul Milei si ne iarta. Dar tot a Lui va fi judecata si atunci va veni scrasnirea dintilor.

A-L cobora pe Dumnezeu la dimensiunile umane e mare greseala. Noi am fost facuti dupa chipul Lui, dar asemanarea nu ne-a dat-o si cu greu o obtinem.
In locul tau nu as risca mantuirea, bazandu-ma, in totala mea pasivitate, doar pe bunatatea lui Dumnezeu. Trebuie sa aducem si aportul nostru, modest, ce-i drept, dar trebuie sa existe, ca Dumnezeu sa completeze restul.

Parca in topicul anterior te lamurisei de existenta lui Dumnezeu. Acum o iei de la inceput?
Aici te poti preface ca esti neputincios, dar la judecata nu mai tine. Diavolii vor veni cu contabilitatea la zi si isi vor cere drepturile.

TOCMAI DE ACEEA NE RUGAM ZILNIC ATAT LA DUMNEZEU CAT SI LA FECIOARA MARIA, CA ATUNCI CAND AVEM NEVOIE, SA-SI ADUCA AMINTE DE NOI.
Nope, de la prima propozitie ai gresit. Cand Adam "a ajuns ca noi" a fost izgonit din Eden. Nu pentru ca nu a crezut sau a gresit.

Dar am inteles ca Isus ne-a ridicat pedeapsa,asa ca nimic nu ne mai opreste sa ajungem in Rai.

Ancah, tu ar trebui sa intelegi ca eu experimentez, nu sustin nici o idee fixa, doar ma joc cu idei.

Asa ar trebui sa faca orice om normal. Stii, aseara mi-a venit o idee noua. Eu cred (de fapt speculez) ca noua oamenilor nu ar trebui sa ne pese daca exista sau nu Dumnezeu.

Pur si simplu noi trebuie sa facem ceea ce am fost proiectati sa facem: sa ne hranim, sa ne inmultim, sa evoluam, etc. Nu e treaba noastra daca am fost creati sau nu. Cu exceptia oamenilor de sttinta care cauta originea universului, restul oamenilor nu ar trebui sa stie sau sa creada in altceva decat o convieturie pasnica si benefica pentru omenire. Nu ar trebui sa ne bazam pe divinitate ca sa aflam daca e bine sau nu sa ucizi sau sa furi. Pur si simplu aflam singuri lucrul asta.

Si eu cred ca asa vrea creatorul sa fim: noi insine. Daca ar vrea sa credem in El, ne-ar arata explicit lucrul asta, in fiecare zi, nu in "inima" ci in ochi, visual, realmente.

Reply With Quote