Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Ministri ai guvernului Tariceanu au fost suspendati din functie doar pentru ca nu s-au supus presedintelui. Si nimeni nu a protestat.
|
De asta nu îmi amintesc. Îmi amintesc, în schimb, că Băsescu l-a impus pe Tăriceanu ca prim ministru contrar votului popular. Exista o neclaritate în Constituție. PNL-iștii erau, pe atunci, aliați cu băsescienii într-o coaliție portocalie. Dar partidul care, singur, a obținut cele mai multe voturi a fost PSD-ul. Altfel spus, PSD-ul câștigase alegerile, dar cu majoritate relativă. Ei bine, în loc să desemneze în primă instanță un prim ministru de la PSD care să încerce să formeze guvernul, Băse l-a desemnat pe Tăriceanu. La vremea respectivă, mi s-a părut forțare a Constituției. Față de această Constituție, eu oricum nu nutresc prea mult respect. Dar cei care jură pe ea ar trebui să o respecte, iar șeful statului în primul rând.
De altfel, m-am obișnuit ca liberalii să conducă țara noastră cu 10 la sută din voturi, dar asta e altă poveste. Una, se pare, mereu actuală.