Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 08.10.2007, 22:39:15
bmd
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Glamorous_witch
Nu am afirmat asa ceva.Totusi,majoritatea credinciosilor considera ca nu poti realiza nimic fara Dumnezeu.Eu cred ca se inseala.Cunosc doua persoane atee convinse,care au avut o viata frumoasa,si au depasit toate problemele.Deci,am modele bune de urmat:)
Pai afirma asta pentru ca asa este! Nimic nu se poate fara Dumnezeu. Pare mai ales in tinerete ca tot ce-ti iasa este datorat tie insuti. Fiecare dintre noi cred ca a trecut prin asta. Apoi cu putin spirit de observatie poti observa ca multe nu depind de dorinta ta sau cunostintele tale. Si o sa fii f. contrariata pentru ca nu-i logic:rolleyes:
Intelepciunea este sa aflii de ce!
In privinta exemplelor de viata si eu am exemple de viata din "tabara adversa" credinciosi care au avut o viata frumoasa si au depasit toate problemele...si nu doar doi. Acum ce facem?;) Ce modele urmam? Pe cele care o duc bine aici si nu dincolo (daca exista un dincolo) sau pe cele care o duc bine si aici si dincolo? Logic este sa urmam pe ultimii. Un ateu nu risca!:D
Desigur poti sa nu crezi si sa nu o duci bine si sa crezi si sa o duci prost...indiferent de modele atita doar ca un credincios poate supravietuii acestui "dus prost" prin credinta in timp ce un necredincios termina prin alcool , droguri (alcool) si/sau sinucidere. Pentru ca intrebarea nu-i cum supravietuiesc cind imi merge bine ci cind nu-mi merge bine! Tu din capul locului pleci de la ipoteza ca io sa-ti mearga bine pt ca ai 2 modele. Aici nu-i de vina lipsa credintei ci cei DOAR 18 ani! Dar daca prima nu o sa te gaseasca niciodata (sa nu fie) anii o sa te gaseasca cu siguranta. Deasemenea necazurile. Si virsta +necazurile o sa te faca sa vezi altfel........
Sper doar ca sa nu fi prea mindra si sa nu-ti recunosti atunci tie ca ai gresit. Multi nu au o a doua sansa.