View Single Post
Vechi 12.07.2012, 15:19:09
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Sa stiti ca eu nu am gasit nici in Sfanta Scriptura,nici in Filocalie,Pateric sau in orice alta scriere a Sfintilor Parinti,o afirmatie care s-ar traduce prin,,Mantuirea este usor de obtinut"sau ,,Mantuirea se obtine in orice conditii indiferent ce faci".Dimpotriva,calea este stramta si straduinta pana la final.Categoric ca omul nu se poate schimba peste noapte si categoic aveti dreptate,sfaturile trebuie aplicate ca sa nu ramina litera moarta. Bineinteles ca vrajmasul vrea exact contrariul si nu va ezista sa faca tot posibilul sa va impiedice,intrucat stie ca suntem slabi in straduinta si vointa.Sa nu fim!

Insa,doar o parere,cred ca daca ati lua legatura cu duhovnicul dvs si sub coordonarea dansului ati incepe sa studiati gradual,putin cate putin,eventual zilnic(ar fi cel mai bine,cat se poate,ispita este sa o facem rar sau deloc)poate pe teme,si cu rugaciune si vointa din partea dvs (adica dragoste pt Dumnezeu) eu cred ca lucrurile se vor schimba din bine in si mai bine.Veti avea si multe piedici pe drum dar in corabia Bisericii nici un credincios nu trece singur prin furtuna.Eu cred ca luminita bucuriei intelegerii si aplicarii invataturii patristice exista(ati remarcat si dvs cum lumina ei v-a ajuns la inima)si prin urmare sa nu lasati sa se piarda asta ci sa accentuati efortul,cu dreapta socotiinta,ca sa urcati spre plinatatea trairii in Hristos.Sa strangem cu folos si sa rascumparam vremea,dupa cum spunea Sfantul Apostolul Pavel:

,,Deci luați seama cu grijă, cum umblați, nu ca niște neînțelepți, ci ca cei înțelepți,Răscumpărând vremea, căci zilele rele sunt.Drept aceea, nu fiți fără de minte, ci înțelegeți care este voia Domnului."(Efeseni 15,15-17).

Asa sa va ajute Dumnezeu mereu !+

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 12.07.2012 at 15:24:10.
Reply With Quote