Subiect: deochiul
View Single Post
Vechi 12.07.2012, 23:10:10
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Deochiul, o superstitie?? Hm. Incerc sa caut si sa aduc ceva legat printre altele de deochi si care este atitudinea pe care trebuie sa o aiba un bun crestin. Zilele trecute am citit, dar nu mai retin exact unde. Sper sa gasesc...
Asa este,insa AlinB cred ca mai degraba s-a legat de idea pe care si tu ai evidentiat-o in cel de-al doilea post:deochiul nu vatama pe sfinti,pe cei care traiesc in curatie si se opun lucrarii diavolesti prin post,rugaciune sau cei care participa la viata liturgica a Bisericii.
Indeplinind aceste conditii deochiul nu mai reprezinta un bau-bau pt nimeni.
Oricum,il consider un subiect cam pueril sau daca vreti,nedemn de luat in discutie,primitivisme.

Cand mama face semnul Sf cruci peste capul copiiilor este altceva,in rest nu prea cred ca nimeni nu este investit cu puterea de a binecuvanta,a sfinti pe altul,cu exceptia preotilor,calugarilor.
Dar este numai parerea mea...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 12.07.2012 at 23:15:51.
Reply With Quote