Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Oricum,il consider un subiect cam pueril sau daca vreti,nedemn de luat in discutie,primitivisme.
|
Yasmina, nu vorbi asa. Mai bine spune "Doamne-fereste!" si gata. Am in familie cel putin trei cazuri extrem de serioase. Cu multi ani in urma, o sora de-a mea (care avea doar 4 ani pe-atunci) a adormit dupa ce a fost deocheata de o femeie, ruda apropiata cu noi. Cand s-a trezit, tarziu, dupa multa spaima si chemarea preotului, era ... surdo-muta. Dupa vreo 25 de ani, sora s-a casatorit, iar in urma casatoriei s-a nascut o fata care-i semana leit. Desi din parinti surdo-muti, ea s-a nascut normala. Fata a fost crescuta de parintii nostri, fiindca pentru ei era mult prea complicat, in Bucuresti. La 4 ani, aceeasi femeie a deocheat-o atat de urat incat putin a lipsit sa nu moara si a fost nevoie de mai multi preoti... Acum fata are 42 de ani, este casatorita in Bucuresti si au un baiat sanatos si binecuvantat de Dumnezeu.
Primul nostru copil a fost botezat la "urgente", iar norocul nostru a fost ca locuiam pe aceeasi scara cu parintele care avea sa devina duhovnicul nostru si cel mai apropiat slujitor al bisericii, de sufletul nostru. Dupa o vizita "protocolara" a unor colege de-ale sotiei, copilul a devenit inert, ca o carpa si aproape ca nu mai respira. Si nu durase decat cateva minute, maxim 5, pana am inteles cum stau lucrurile si l-am chemat pe parinte, care l-a tinut in brate si i-a citit vreo 20 de minute continuu, pana cand copilul a inceput sa prinda un pic de rosu in obraji si sa dea semne de viata... Astfel, i s-a facut atunci jumatate din slujbele de botez, iar restul intr-una din zilele urmatoare. Despre cai si alte animale (vaci bune de lapte, vitei, etc), nu mai spun ca scriu un roman.
Niciodata sa nu bagatelizam lucruri despre a caror gravitate nu stim inca mare lucru. Sa ne fereasca Dumnezeu sa trebuiasca sa trecem prin asa ceva...
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
... Iar cascatul sta in partea de superstitie si in autosugestie.
|
Oare preotul ce parere are despre asta? Tot autosugestie? Cascatul este o forma "vizibila", prin care se "dizolva" acea energie negativa care a existat. Practic este "certitudinea" ca a fost vorba de "deochi" si nu e vorba de o raceala sau o rebela durere de cap, cand poti astepta mult si bine sa casti, ca nu-ti vine...