Subiect: deochiul
View Single Post
Vechi 13.07.2012, 00:03:23
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Cand mama face semnul Sf cruci peste capul copiiilor este altceva,in rest nu prea cred ca nimeni nu este investit cu puterea de a binecuvanta,a sfinti pe altul,cu exceptia preotilor,calugarilor.
Dar este numai parerea mea...
De cand ma stiu, toti bunii-crestini fac semnul crucii pe paine, pe mamaliga, peste bucate, iar cand stropesc dupa Boboteaza cu busuioc, fac semnul crucii peste toate din casa si din afara ei, fie ele dobitoace sau pomii din gradina. Iar asta nu-i deloc un pacat. Preotii romani chiar asta ne invata sa facem. Cat despre chemarea preotului, asta numai daca este posibil. Se intampla insa sa fii departe de orice fata bisericeasca si tu (biet mirean pacatos) trebuie sa decizi daca te implici sau nu, dar nu cu entuziasm si fala, ci cu smerenie si frica de Dumnezeu, te apuci si spui ce stii. Unii se rezuma doar la Tatal Nostru, sau cel mult Crezul, altii trec la Psalmi, mai ales ps. 50. Iar in cazuri cu totul exceptionale, crestinul are dreptul sa boteze un copil, fie si cu o mana de praf, daca nu exista apa niciunde in preajma, numai pentru a incerstina acel copil si sa nu ajunga altundeva, decat in Imparatia lui Dumnezeu. De aceea am ramas un pic surprins de parerea acelui parinte arhimandrit grec. Si mai sunt inca multe alte nedumeriri pe tot parcursul acelei lucrari, pe care am citit-o cu destul interes, cu vreo doua zile in urma...

Iar legat de "cascat" doar atat mai vreau sa adaug: cand si in ce conditii un om mai casca atat de des, atat de intens si... cu lacrimi?

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 13.07.2012 at 00:06:03.
Reply With Quote