View Single Post
Vechi 13.07.2012, 01:11:19
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Ma intrebati daca l-am citit pe Socrate - o sa va raspund scurt: anul acesta am studiat Filozofia in cadrul Facultatii de Teologie Catolica (pe care o urmez in paralel cu cea Ortodoxa, ambele incepute anul acesta) si in cadrul acestui an de filozofie am inceput exact cu filozofii greci printre care si Socrate, iar in semestrul II am studiat "Stiinte cognitive si Antropologie Filozofica", care a reluat filozofii greci, urmand studiul pe parte filozofica si religioasa catolica apuseana pana in zilele noastre.

Iar concret la intrebarea legata de cartea "Despre suflet" o citesc pe cea scrisa de Aristotel, sunt aproape la jumatatea cartii, si v-am spus ca astept si raspunsul evreiesc la intrebarea legata de suflet, inca este in curs.

Si apropos de Socrate: tocmai pentru ca nu a lasat nimic scris, este greu de spus ce anume a scris cu adevarat. Am citit o carte de Istoria filozofiei grecesti in care autorii au demonstrat ca de fapt ar fi doi Socrate pe care ei ii numesc Socrate I si Socrate II si acesti autori iau punct cu punct filozofia lui pentru a arata cum Socrate I zice de multe ori opusul a ceea ce afirma Socrate II...
Foarte bine! Continua sa studiezi, sa cugeti. Cred ca acesta e un lucru bineplacut lui Dumnezeu! Si sigur folositor tie, cata vreme te tii la smerita cugetare si transpiri din greu. Si cata vreme nu te pripesti cu prea mult foc cu concluziile (de parca tineretea asculta vreodata de asa indemn...:)). Rabdare, of, putintica rabdare mereu...
Dumnezeu sa te lumineze, sa te ocroteasca pururea si pretutindeni pe timpul studiilor tale! AMIN+

Last edited by ioan cezar; 13.07.2012 at 03:03:49.
Reply With Quote