View Single Post
Vechi 13.07.2012, 09:37:42
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Daca intrebarea nu a fost clara reformulez: textul publicat spune ca Bisericile Catolica si (neo)protestante ar avea o mantuire juridica pentru ca afirma ca plata pacatului este moartea si ca n-ar fi deloc asa ci ar fi invers, pacatuim pentru ca suntem morti duhovniceste.

Ca atare am facut remarca asupra faptului ca aceste biserici nu au facut o afirmatie de capul lor ci au redat ceea ce a spus Ap. Pavel ca "plata pacatului este moartea" deci indirect textul publicat neaga cele spuse de Ap. Pavel acuzand de mantuire juridica.

Intrebarea este deci: cum se interpreteaza in acest caz faptul ca insusi Ap. Pavel a afirmat ca plata pacatului este moartea si cum se justifica atunci judecata din text cum ca asta ar insemna mantuire juridica.

Acum sper sa fie mai clar

Cat despre ascultare, aici iar este o intelegere gresita, cand Domnul le-a spus apostolilor ca cei ce nu ii asculta pe ei (pe apostoli) pe El (pe Domnul) nu il asculta, se refera la invatatura lasata lor de catre El, este ca si cum ar zice: " cei care nu va cred pe voi pe cuvant ca Eu asa am spus, pe Mine nu ma cred". Ori eu cred ceea ce au spus apostolii despre Domnul, tocmai de aceea cred in "cauta si vei gasi", "cercetati toate si retineti ceea ce este bun". Nu am vazut nicaieri sa scrie ca modul in care trebuie cautat si cercetat este cel sugerat de dvs.: prin acceptare fara a gandi a celor auzite, asta este o interpretare gresita a cuvantului ascultare, interpretare care prin ea insasi anuleaza principiile enuntate anterior: de a cauta si de a cerceta toate .

Multumesc de raspunsuri.