Citat:
În prealabil postat de Adrianna
Argumentul pe care il dati dvs. cu scopul de a contrazice ceea ce Ap. Pavel a spus: "plata pacatului este moartea" este urmatorul:
|
Intelegera dvs este eronata.
Argumentul nu este al meu personal ci este:
a) Sfanta Scriptura: "boldul (puterea, efectul, actiunea) mortii este pacatul" (II Corinteni 15,56)
b) teologia patristica si filocalica. (Recomand sa studiati cel putin scrierile Sfantului Serafim de Sarov pentru a intelege inechivoc acest lucru).
Citat:
În prealabil postat de Adrianna
Cand responsabilul de la Facultatea de Teologie Ortodoxa pe care am inceput sa o urmez anul asta ne-a intrebat ce ne incanta la catolici, eu asta i-as fi raspuns: faptul ca viata lor spirituala graviteaza in jurul Domnului Iisus si nu il baga in seama pe diavol. Dar am tacut, am lasat pe altii sa vorbeasca si singura persoana care a raspuns a zis acelasi lucru: faptul ca toti oamenii din Biserica iau Sfanta Impartasanie in fiecare duminica...
|
Interesant.
Ce facultate de teologie ortodoxa urmati? la ce nivel? (studii de licenta, master, doctorat)
Daca simpatizati mai mult cu teologia romano-catolica de ce nu urmati studiile teologice in cadrul universitatilor romao-catolice.
Diferentele fundamentale intre teologia romano-catolica si cea ortodoxa, in prezent, sunt urmatoarele: ecleziologia (primatul papal), imaculata conceptie, harul creat, purgatoriul... progrese teologice semnificative s-au facut in ceea ce priveste filioque (Papa Ioan Paul al II-lea a clarificat ca Tatal este unica cauza a Duhului Sfant). De asemnea "indulgentele" au fost "interzise" de catre Biserica Romano-Catolica.
In ceea ce priveste cunostintele teologice care reies din expunerile dvs., va rog sa imi permiteti sa imi exprim rezerva fata de o intelegere corecta (temeinica, aprofundata) a teologiei romano-catolice, a celei ortodoxe si a celei protestante.
In ceea ce priveste Sfanta Impartasanie. Toti credinciosii ortodocsi sunt chemati la Fiecare Sfanta Luturghie sa se impartaseasca... daca asa cum spune Sfantul Pavel "se cerceteaza pe sine inainte" caci altfel "osanda manaca si bea".
Preotii ortodocsi nu sunt exclusi de la aceasta regula, ei trebuie sa se cerceteze continuu pentru a se putea impartasi la fiecare Sfanta Liturhgie.
Doamne ajuta.