View Single Post
Vechi 14.07.2012, 04:00:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Multumesc domnule Eugen pentru raspunsuri.

Din cultele neoprotestante cunosc inca putin, destul ca sa observ ca sunt acuzate pe nedrept de "Sola gratia fara fapte", dar insuficient pentru a patrunde toate credintele lor. Cert este ca primii crestini se mantuiau si au iesit mari martiri din randul lor iar daca le citim viata (ca tot se pune accent pe Vietile Sfintilor) vedem ca la ei exista un singur lucru: credinta in Hristos si vietuirea dupa cuvantul Sau acela care se gaseste in Evanghelii.
Ignori un aspect vital: nu erau nici schismatici nici eretici.

Citat:
Deci, tragand linie, daca Maica Domnului si sfintii arunca cate o coarda sa ne traga si pe noi sus cu rugaciunile lor, atunci neoprotestantii nu pierd decat un ajutor dar nu mantuirea care se obtine dupa Cuvantul Domnului.
+ au pacatele (grave) enuntate mai sus.

N-as zice ca e un bilant fericit.

Citat:
Singurul element care imi pare discutabil in practica lor si care m-ar retine sa merg la ei este Impartasania: ea trebuie facuta cu Trupul si Sangele Domnului asa cum scrie in Biblie. Inca imi este neclara aceasta parte la ei, ce inteleg ei prin simbolic si daca din punctul de vedere al tainei are aceeasi valoare. Stiu ca ei nu le numesc taine dar au denumire echivalenta.
Singurul? Sa fim seriosi.
Trebuie sa mai aprofundezi subiectul.

Citat:
Cat despre sfintii catolici, sunt convinsa ca multi ortodocsi nu neaga sfintenia vietii lor, insa din puctul de vedere al doctrinei oficiale care se preda la facultate, cel putin la cea la care m-am inscris eu, sfintii catolici nu au sfintenie. Au anumite merite dar nu sfintenie. Asa cum si evreii de exemplu au merite, profesorul zicand ca el a discutat cu evrei si tot ce zic ei este foarte bun, dar nu il recunosc pe Hristos, deci nu-i sfintenie.
Corect.