View Single Post
Vechi 14.07.2012, 14:31:37
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Adica ce vrei sa zici ca Dumnezeu S-a schimbat? Nu se poate asa ceva. :))

Deci până la Hristos, Dumnezeu era rău, era URĂ, iar de la Hristos încoace e IUBIRE? Asta vrei să zici? Ia de aici:

"Să nu te răzbuni cu mina ta și să nu ai ură asupra fiilor poporului tău, ci să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru."

Ghici ghicitoarea mea: unde sunt scrise cuvintele de mai sus? În VT, ori NT? Ia cu încredere, e în versiunea ortodoxă!
mda...sa le luam pe rand:
1.Uite ce spune Hristos si ia de aici:
"Ați auzit că s-a zis: "Să iubești pe aproapele tău și SA URASTI pe vrăjmașul tău".
Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc".
Exista IUBIREA VRAJMASULUI pana la Hristos amice adventist? Arata-mi asta in Biblie. Asta e IUBIREA pe care a adus-o Hristos: IUBIREA ADEVARATA, DIVINA si nu cea din VT: sa iubesti pe aproapele si sa urasti vrajmasul.
2.Ghici ghicitoarea mea: "sa uibesti pe aproapele tau ca pe tine insuti" apare in decalog?
Uite ce spune Biblia si ia de aici:
"Și iată, un învățător de lege s-a ridicat, ispitindu-L și zicând: Învățătorule, ce să fac ca să moștenesc viața de veci?
Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citești?
Iar el, răspunzând, a zis: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți.
Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta și vei trăi".
Cum se face ca in aceste versete nu apare cinstirea sabath-ului si NICI UNA din poruncile decalogului ca esentiale (singurele) pentru mostenirea vietii vesnice?
Si ia din nou de aici:
"Și L-a întrebat un dregător, zicând: Bunule Învățător, ce să fac ca să moștenesc viața de veci?
Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numești bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu.
Știi poruncile: Să nu săvârșești adulter, să nu ucizi, să nu furi, să nu mărturisești strâmb, cinstește pe tatăl tău și pe mama ta.
Iar el a zis: Toate acestea le-am păzit din tinerețile mele"
UPS...din nou NU apare cinstirea sambetei. Oare DE CE NU aminteste Hristos de ea daca este esential pentru mantuire tinerea sabath-ului?

Last edited by stefan florin; 14.07.2012 at 14:35:19.