View Single Post
Vechi 14.07.2012, 16:59:45
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Omul nu vrea sa vina pentru ca nu cunoaste. Stie doar ca popii sunt asa si pe dincolo, ca Biblia e o carte de minciuni, ca Dumnezeu nu exista, etc. Daca s-ar gasi cineva sa ii arate ca nu e asa, mai ales prin trairea Evangheliei si a sfinteniei, cum au facut primii crestini, omul ar gasi motive sa vina. Dar de ce ar alerga spre o Biserica ce nu e nici macar intersata de soarta lui?
Dar se poate face o educatie crestina.
Pentru mantuire este nevoie de credinta si botez. Daca botezul este facut fara sa se ceara parerea copilului, de ce nu s-ar face si o cateheza, aducatoare de credinta, ca sa facem treaba pana la capat? Caci copilul neinvatat va creste, va devani ateu sau np, apoi vom spune ca nu putem sa-l aducem cu forta. Candva trebuie totusi sa fie timp pentru lucrarea aceasta...
In plus, de unde stiti ca nu vor sa vina pana nu ii chemati?
Nici apostolii nu aduceau oamnii cu forta. Insa traiau credinta cu fapta si o strigau din toti plamanii. Unii ii dispretuiau pentru asta, altii insa ii urmau. Noua insa ne e frica, pentru ca noi nu traim Evanghelia, cum o traiau ei.
Dau exemplu familia mea : Cand eu am inceput sa ma trezesc la realitate si sa ma apropii de Biserica - le spuneam si celorlalti din familia mea sa vina la Biserica pentru a se convinge cat de frumos este. Am incercat aproape un an sa-i conving ... insa am observat ca NU vroiau.
Am purtat discutii contradictorii lungi si cu toate ca eu aveam dreptate de cele mai multe ori , nu am reusit.Si preotul a incercat ... dar familia mea nu a vrut.
Cu forta nu-i pot aduce. Si nu mi-a ramas nimic de facut , decat sa ma rog pentru ei...altceva nu pot sa fac.

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Dar de ce ar alerga spre o Biserica ce nu e nici macar intersata de soarta lui?
Biserica se roaga pentru toti oamenii in fiecare Sfanta Liturghie.