Sunt unele persoane care pun accent pe fizionomia fetei (din nefericire pt. unii care sunt judecati dupa fizionomie si dupa aparente) si, de asemenea, pun pret pe lungimea podoabei capilare chiar si la novice, ca una dintre conditiile necesare, dar nu suficiente, de a intra la Manastire, respectiv ca surori de Manastire.
Din cate am auzit si eu asa, mi-a trecut si mie pe la ureche intamplator, cum ca unele surori au parul asa de lung, astfel ca, daca il infasoara suvite, suvite, pe degetul lor aratator, trebuie sa aiba lungimea necesara pentru a putea rosti numele Mantuitorului nostru Iisus Hristos, in total il infasoara pe degetul aratator de 12 ori, corespunzator numarului total al literelor numelui Mantuitorului nostru, Iisus Hristos.
Daca stam sa ne gandim noi asa, pana si Samson insusi poate ca avea parul mai lung chiar si decat al Dalilei... si evident ca avea putere mai mare, avand parul lui cel lung si netaiat de la nastere, dedicandu-si intreaga lui viata Lui Dumnezeu ca Nazireu.
P.S." Nu conteaza cat de lung am parul, ci conteaza cat de mult gandesc."
Doamne ajuta, cui saruta Sfanta Crucea Ta,
Si se roaga, si se inchina, insemnandu-se cu Ea.
|