Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Ei lasati, nu va obositi degeaba. Nu am scris pentru dvs. In nici un caz nu ma asteptam sa gustati textul meu. Ar fi trebuit sa aveti alta copilarie, alt orizont, alti oameni semnificativi in viata dvs., alte experiente cruciale care sa va educe nazuinta spre fericire s.a.m.d.
Domnule Zaharia, e loc pe lumea asta pentru amandoi. Apreciez daca ajungem la un consens constructiv: eu nu ma bag peste exercitiile dvs. ortodoxe, dvs. va rog sa nu va faceti fiere neagra din pricina mea. E loc sub Soare pentru amandoi,pentru modul fiecaruia de a concepe si trai Ortodoxia si va propun sa nu ne calcam pe bataturi. In definitiv, aici pe forum fiecare isi alege topicul, opiniile, amicii.
Ca nu pricepeti o iota din anumite lucruri, este evident si nu pot decat sa va depling. Ca sunteti agresiv, sarcastic si secut atunci cand nu pricepeti si ca nu aveti bunul simt minimal ca sa va abtineti de la comentarii rautacioase, iarasi pricep: sunt doctor de nesimtiti si ciudati. Asta imi e trista si dubioasa specializare. Unii trebuie sa faca si asta, dupa cum medicii si cadrele medicale in general trebuie sa ia contact cu toate scarboseniile trupului.
Va rog sa ne respectam reciproc neplacerea fiecaruia de a se intalni cu celalalt, daca altceva mai bun nu suntem in stare sa facem.
Happyologia, daca veti citi vreodata vreun studiu din domeniu, nu este un demers de rafinare a gadilaturilor, ragaiturilor si altor lucruri asemenea. Este o sistematizare a demersurilor oamenilor de a obtine sentimentul plenitudinii vietii. Iar acest seniment este cel mai bine trait de ortodocsi, in caz nu ati remarcat. In starea cvasipermanenta de bucurie duhovniceasca, insotitoare nelipsita a procesului indelungat al pocaintei.
Ca sunteti ursuz si nesuferit ca fire, nu e neaparat o virtute. Dimpotriva!
Dar sa ma iertati, totusi. Eu nu va port pica, doar ca intelegeti ca nu trebuie sa fim toti ca dvs. Unii sunt altfel, chiar opusi in privinta unor caracteristici personale.
Cititi, totusi, Jurnalul Fericirii, al lui N. Steinhardt precum si orice alta carte de zidire sufleteasca. Iar de va veti bucura, sa stiti ca incepe sa adie un firicel de fericire. Nu-l strangulati!
Domnul sa ne miluiasca!
|
Raspunsul dvs. ma surprinde mult , dar sa facem cum spuneti , ca sa ne fie bine si sa fim fericiti !
Ma gindesc insa ca peste 2 saptamini nu va fi nevoie sa ne lasam loviti de smerenia fatarnica cerindu-ne iertare reciproc si caindu-ne formal pt. faptele noastre in vederea unei fericite inselari de a ne marturisi , de a fi impacati cu toti cei carora le-am gresit, ca astfel sa ne putem impartasi cu foc !
Am mai trecut prin asta si am crezut ca este o scapare, o neatentie sau cel mult o gluma nelatimpul si locul ei .
Pe viitor cred ca nu se va mai intimpla asa , cel putin din partea mea !
NB: Domunle doctor... va doresc bucurie si fericire indiferent cum o obtineti si de unde !
Iara pe mine va rog sa ma iertati !