Citat:
În prealabil postat de Adrianna
Adevarul este Domnul Iisus, ceea ce a zis El este adevarat, restul adaugirilor insa sunt pareri omenesti. A fost o vreme cand am crezut si eu ca aceste adaugiri ar fi fost revelatii dumnezeiesti date sfintilor prin Harul Duhului Sfant. Acelea insa erau prejudecati, in realitate sunt mult inspirate din filozofie si de aceea invatatura lor nu este superpozabila intru totul pe Evanghelie. Iar Evanghelia este infinit mai frumoasa in ceea ce ma priveste, si tocmai aceste discordante intre Evanghelie si acele scrieri mi-au atras atentia sa caut dincolo de aparente si de prejudecatile primite in Ortodoxie, asta dupa ce mi-am invins frica cu care am fost hranita ani de zile ca mi-as pierde mantuirea daca as face un astfel de demers. Si trebuie curaj nu gluma pentru a lupta impotriva acestei frici, atat de puternic este ea insamantata in inima credinciosului ortodox de rand.
Deci revenind, nu am zis o clipa ca n-ar fi vorba de traire autentica si sincera, am zis doar ca trairea nu este 100% evanghelica ci doar partial evanghelica si restul filozofica. De unde si aparenta ei bogatie si atractivitate mult inalta comparativ cu trairea evanghelica pura, fara adaosuri filozofice.
Multa pace!
|
De regula tu ai cerut niste explicatii punctuale .Adica tu veneai cu o problema,construita mental de tine,nimeni nu iti putea raspunde,si asta era un argument pt tine ca ortodoxia nu detine adevarul.
Si neintelegandu-te ,te mai si judecau,si asta iti dadea si mai multa indreptatire sa crezi ca nu in ortodoxie e adevarul.
De asemenea ai cautat si singura ,si ai vazut ca toata traditia ortodoxa e doar filozofie ,ca o constructie suprapusa peste adevar
Eu zic sa nu renunti asa usor ,si sa cauti acele carti si autori ortodoxi care ti se potrivesc ,si care te fac cu adevarat sa simti .De asemenea sa participi la slujbe ,si vei vedea o alta cale,mult mai directa,de a intra in contact cu adevarul.
Macar o clipa gandeste ca totul ar putea fi doar in mintea ta .Lasa-ti mintea libera ,si lasa sa patrunda bucuria acolo,si nu o mai chinui cu solutii prefabricate,indiferent ca vin din partea ortodoxa sau culturala.Incearca sa intelegi,dar fara sa excluzi.
Dumnezeu nu locuieste in temple facute de mana omului , ci doar in sufletele insetate de absolut
Rostul nostru pe pamant e sa fim fericiti .Nu ar trebui sa mai pierzi nici o zi !