Subiect: Despre femeie
View Single Post
Vechi 17.07.2012, 07:56:34
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Am citit ceva într-o carte și cred ca este interesant:
Ce parere aveti despre barbatii care nu se acopera? Arata ca "sunt nemultumiti de femeile lor si doresc alte femei "? Iarasi a fost analizata in amanunt tinuta femeii, iar daca are pantalon scurt si fusta scurta s-a pus pecetea- "sigur vrea sa atraga", insa ma intreb de ce motivele ei n-ar putea fi aceleasi cu ale barbatului care poarta tinute lejere, de ce ea e suspectata si rapid catalogata? Decenta vestimentara tine de educatia fiecaruia si de mediul cultural.

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Este vorba despre acoperirea capului?Sau acoperirea trupului?Sau ambele?
Cred ca se refera la acoperirea capului. Sfantul Cosma Etolianul a trait in sec. XVIII. Femeile purtau atunci "fustele pannier" ( acelea largi pe doua cercuri mari plasate in lateralele soldurilor), iar pe la 1750 s-a facut trecerea spre coafurile inalte si elaborate (vezi poza cu ipostaza de inc. de sec. XVIII si dupa 1750). Asta era moda in Apus, nu stiu cum se imbracau grecoaicele in sec. XVIII. (Sfantul a fost grec) Pe la 1790 a aparut moda neoclasica, iar femeile au inceput sa poarte rochiile inspirate de vestimentatia femeii din Grecia Antica, insa Sfantul n-a apucat vremurile alea. S-ar putea sa se refere la influentele orientale in vestimentatia femeii, pentru ca a stat o vreme in Constantinopol. In Bucurestiul sec. al XVIII se resimteau puternic influentele modei fanariote, probabil si in Grecia, doar fanariotii erau greci.
Attached Images
File Type: jpg history-of-fashion_Picture32.jpg (16,5 KB, 3 views)

Last edited by ioanna; 17.07.2012 at 08:55:22.
Reply With Quote