Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
"Ereticii mincinoși" fiind cine? Sfinții evangheliști și apostoli?!? Hai să revenim cu picioarele pe pământ! În NT sunt consemnate problemele esențiale (de acord că problema icoanelor e esențială -cel puțin în Biserica Ortodoxă-?) ale Bisericii Creștine timp de 60 (șasezeci!) de ani după intrarea în vigoare a Legii Noi. Nici măcar o vorbuliță despre basmul acesta total iurea cu icoanele! Nici măcar în cele 2 (două!) cărți scrise de cel pe care-l numiți primul "iconar" al creștinismului. De parcă n-ați cunoaște frământata istorie a introducerii și scoaterii icoanelor în Biserică...
|
Ereticii mincionosi fiind : adventistii , penticostalii , baptistii etc. pentru ca ei , prin ereziile lor , deformeaza adevarata istorie a Bisericii.
Si din nou spun : noi , ortodocsii , avem mult mai multa incredere in Sfintii Parinti decat in minciunile sectante.
Citat:
Perioada sfinților apostoli a fost până când aceștia au murit. Ce sfinți părinți au trăit în această perioadă? Rectific: ce sfinți părinți au trăit luînd decizii majore (decizia introducerii icoanelor în Biserică este una majoră. Contraziceți-mă dacă nu am dreptate) pentru Biserică în vremea când trăiau sfinții apostoli? Vreau să zic că nu mă interesează activitatea lor ca bebeluși.
|
1. Sfantul Ignatie Teoforul (al 3lea episcop al Antiohiei - anul 68).
2. Sfantul Parinte Clement Romanul
3. Sfantul Policarp al Smirnei
4. Papias (ucenicul Sfantului Ioan si prieten al Sfantului Policarp).
.....liar lista se continua.
Problema introducerii icoanelor a aparut in anii 800. Deci era imposibil sa mai traiasca unul dintre apostoli.
Insă nu cred ca harul Sfantului Duh (primit la hirotonie) a disparut in cazul Sfintilor Parinti din anii 800.
Pe de alta parte , cauza iconoclasmului a fost una politica , deoarece imparatul Leon al3lea a avut cea mai mare influenta.In acea vreme , imperiul roman a fost atacat de arabi(islamici) iar acestia (arabii) au avut multe victorii. Acesta (imparatul) a observat ca musulmanii erau impotriva artei religioase si s-a gandit că si in cazul crestinismului ar trebui scoasa arta religioasa.... iar prin inlaturarea artei religioase , Leon a crezut ca Dumnezeu va ajuta armata romana sa aiba victorii. Tot -odata Leon al-III-lea a observat ca a izbucnit un vulcan (insula Thera) - si s-a gandit ca aceasta izbucnire ar fi avut ca si cauza : mania lui Dumnezeu care se revarsa asupra oamenilor pro-icoane.
Asadar , cauza a iconoclasmului a fost invazia musulmanilor , si nicidecum vreo initiativa a vreunui episcop.
Iconoclasmul a avut si are influenta islamico-iudaica
Citat:
Ce să înțeleagă adventiștii? Că sfinții apostoli (acum nu doar Luca, ci toți apostolii s-au apucat de pictură!) L-au pictat pe Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Duhul Sfânt pentru că "au văzut" și "știau cum arată"? Vă dați seama ce erezie nimicitoare tocmai ați confirmat?
|
Asta chiar mă amuză :)) ... Sa inteleg ca Iisus Hristos nu este Dumnezeu ? daca voi (adventistii) spuneti lucrul acesta inseamna ca e grava situatia.
Pe de alta parte Dumnezeu Duhul Sfant stim cum arata , l-au vazut si Sfintii Apostoli , Acesta (Sfantul Duh) si-a luat intruchiparea unui porumbel. Dumnezeu Tatal nu a fost vazut de nimeni iar pictarea Lui este necanonica. Intradevar exista si icoane cu Dumnezeu Tatal , si este reprezentat ca fiind o Persoana cu barba.
Singura icoana canonica care reprezinta Sfanta Treime (Dumnezeu) este icoana cu cei 3 Ingeri de la copacul Mamvri.
Apropo: daca voi adventistii sunteti impotriva Sfintei Traditii (Predanii) de ce nu sunteti impotriva conceptului de Sfanta Treime?? Conceptul de Sfanta Treime este un produs al Sfintei Traditii. Pana la Sindoul Ecumenic al-II-lea (anul 381) nu a existat invatatura despre Sfanta Treime.
Citat:
Domnul Hristos ne-a poruncit cum să ne aducem aminte (pomenire) de Moartea Lui, de Învierea Lui, ba chiar și de Revenirea Lui! Nu era menționat nimic cu privire la duminică. Pardon, nici măcar nu se numea duminică, ci "ziua aia care vine după sâmbăta" (am tradus în cuvintele noastre cotidiene)!
|
Iisus Hristos a inviat DUMINICA (ziua de dupa sambata) ! Deci ortodocsii isi aduc aminte de Invierea Domnului in fiecare Duminica ! Ce este greu de inteles in asta ?!