pana una alta am primit un rasp la rmn-ul meu dupa un forum cu oncologi.acesta este.....""""""""ma tem ca nu pot nici eu si nu poate nimeni. nu se poate decat pe baza investigatiile pe care le-am amintit. mai mult isi poate da cu parerea un radiolog superspecializat in RMN de ficat care s-ar uita exact la imagini, nu la interpretare.
motive simple:
ca ESTE metastaza de cancer ovarian:
- ai avut deja un cancer; deci TEORETIC se poate intampla (desi personal tind sa cred ca nu acesta e cazul);
ca NU este metastaza de cancer ovarian:
- leziunea este foarte mica, nu este descrisa ca avand caracteristici tipice de metastaz;,
- cancerul de ovar nu recidiveaza prima oara in ficat (mai degraba in cavitatea abdominala, peritoneu, etc... - argument nesigur totusi);
- markerul CA 125 estet normal;
- initial ai avut un cancer in stadiu incipient, localizat si operat cu succes (in intregime), iar factorii de prognostic au fost pozitivi;
- ai primit tratament adjuvant cu chimioterapie;
- durata foarte mare (5 ani) de la operatie, perioada in care toate lucrurile au fost in regula; o eventuala recidiva s-ar fi produs mai repede, daca pe loc ar fi ramas diseminate celule canceroase vii.
concluzia e evidenta: motivele ca NU este metastaza de la cancerul tau operat acum 5 ani sunt cu mult mai multe si mai grele. ai toate motivele deci sa fii optimista!
|