Pe langa asta "Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata, ".
Judecata lui Hristos preceda Cerul si Noul Pamant. Si mantuirea in sine va fi dependenta de faptele fiecaruia. Zice Pavel ca unii vor fi mantuiti ca prin foc, daca faptele lor vor "arde". Judecata consta in citirea Cartii Vietii si osandirea fiecaruia dupa prezenta numelui sau in Ea.
"Și am văzut pe morți, mari și mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Niște cărți au fost deschise. Și a fost deschisă o altă carte, care este Cartea Vieții. Și morții au fost judecați după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărțile acelea.....Oricine n-a fost găsit scris în Cartea Vieții a fost aruncat în iazul de foc."
Judecata va face referire la toti oamenii
" Dar au să dea socoteală înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții."
"Dar pentru ce judeci tu pe fratele tău? Sau pentru ce disprețuiești tu pe fratele tău? Căci toți ne vom înfățișa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos."
Insa inainte de asta este imparatia de 1000 de ani in care vor fi doar martirii, conform
"Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele li s-a dat judecata. Și am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus și din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, și ale celor ce nu se închinaseră fiarei și icoanei ei și nu primiseră semnul ei pe frunte și pe mână. Ei au înviat și au împărățit cu Hristos o mie de ani."
"Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere."
Citat:
În prealabil postat de Eugen7
In aceste proces de constatare si compartie doar cei orbiti (morti) duhovniceste sunt ajutati (acesta este sensul judecatii) de Hristos si de Sfinti Sai sa constientizeze alegerea gresita pe care au facut-o: moartea duhovniceasca asemenea demonilor.
|
Adica, pe scurt, nu toti cei adormiti sunt constienti de faptul ca vor ajunge in iad?