Citat:
În prealabil postat de stefan florin
si ce este rau in a avea preoti, altare, cadelnite etc? Spune undeva in NT ca nu se cade a avea toate acestea?
|
Nu e rău, e inutil. Toate acestea au fost desființate de Hristos, doar de aceea se numește "legea veche". Mai întâlnești asemenea lucruri în Noul Legământ?
Citat:
Ap. Iacob a aratat o porunca care NU se gaseste in decalog: "sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti".Se gaseste acesta porunca in decalog si eu nu stiu? Arata-mi!
|
Evident că nu știi, sau te prefaci a nu ști. Nu e "
o poruncă", ci 6 porunci. Cele 6 porunci de a pe a doua tablă, care se referă la iubirea față de aproapele.
Citat:
NU gasim pentru ca NU exista asa ceva
|
Precum am spus, nu găsiți că nu căutați (cine caută, găsește!); dar cum se face că ați găsit ceea ce chiar nu există: poruncirea ținerii duminecii?
Citat:
dar dupa inviere prima oara frangerea painii a avut loc DUMINICA
|
Absolut logic! Dacă apostolii frângeau pâinea zilnic, normal că prima zi era cea în care a înviat Domnul. El n-a stat ascuns până joia să zicem (când după logica voastră ar fi trebuit să se celebreze Cina Domnului) ca abia atunci să Se întâlnească cu ucenicii Lui.
Citat:
NU exista O SINGURA MARTURIE ca s-ar fi frant painea in zi de sabath sau sambata
|
Serios?
"Și în fiecare zi, stăruiau într-un cuget în templu și, frângând pâinea în casă, luau împreună hrana întru bucurie și întru curăția inimii." (Fapte 2,46 - versiunea ortodoxă)
Scrie acolo cumva "În fiecare zi cu excepția sabatului"?
Citat:
PS:
|
Post Scriptum, ori Medio Scriptum?
Citat:
voi frangeti painea in zi de duminica asa cum scrie in Faptele Apostolilor ca primii crestini frangeau painea in fiecare zi
|
Noi nu, dar voi?
Citat:
ce intelegeti voi adventistii prin inchinare "in spirit si adevar"?
|
"Dar vine ceasul și acum este, când adevărații închinători se vor închina Tatălui în duh și în adevăr, că și Tatăl astfel de închinători își dorește." (Ioan 4,23 - versiunea ortodoxă)
Ai văzut ce fel de închinare și închinători dorește Tatăl? Bineînțeles că "tatăl" ălălalt (cel al minciunii) are tot interesul să dorească exact pe dos: închinare în minciună și nu în duh (adică în semne, imagini și lucruri materiale).
Citat:
evreul de rand habar nu avea ca sarpele de arama era reprezentarea lui Hristos.
|
Cu atât mai grav pentru cei care știu că e reprezentarea lui Hristos și totuși se închină și ard tămâie înaintea ei!
Citat:
Eu ma inchin doar lui Hristos care e viu si exista in ceruri, cu sau fara icoana
|
Aș vrea să văd și eu o biserică ortodoxă
fără icoană, și atunci o să te cred.
Citat:
Idolatrie este atunci cand te inchini in fata unei reprezentari al unei divinitati care Nu exista si nu este vie
|
De nenumărate ori am văzut această definiție... este cumva în Scriptură de o tot repetați mecanic?
Citat:
exemplu jalnic tipic adventist manipulator. De ce ma rog ar trebui sa sarut si sa fac cadouri prietenei sotiei mele? Eu imi sarut doar sotia. Asa si cu icoana. O sarut pentru ca are chipul Mantuitorului pe ea. Restul mesajului tau nu l-am inteles
|
Hai să-ți explic: te închini și săruți doar icoana Mântuitorului, sau și pe cea a maicii Sale, ori a altor sfinți ("prieteni" ai lui Iisus)? Ei bine, așa e și cu "
prietena" soției căreia să zicem i-ai duce "
cadouri" (cădelnița cu tămâie) și ai săruta-o (la propriu) spunându-i "
Ce mult te iubesc soția mea!" ("Doamne Iisuse Hristoase milostiv fii mie pacatosului"- exact cuvintele tale). Mai mult de atât nu pot să explic... eventual să-ți desenez, dar tare mi-e că o să începi să te închini desenelor!

Hai nu te supăra... o să-mi fac și eu cruce când oi vedea ce urât am desenat!
Citat:
Hristos a spus sa ma bucur de invierea lui? A spus! E o porunca divina? Este! Cum poti tu sa spui ca este o porunca umana
|
Pentru că așa este! Dacă Dumnezeu n-a poruncit ținerea duminicii, în schimb a făcut-o omul. Există document. Respectați o poruncă pur omenească și nu doar că o respectați, dar pentru a o respecta dați la o parte porunca lui Dumnezeu:
7. Degeaba însă Mi se închină ei, dând ca învățături niște porunci de-ale oamenilor!“
8. Voi lăsați porunca lui Dumnezeu și țineți tradiția oamenilor!
9. Apoi le-a zis: „Și ați respins frumos porunca lui Dumnezeu ca să țineți tradiția voastră! (Marcu 7 - versiunea NTR)
Auzi tu ce lucruri serioase spune Hristos aici? O închinare (conform poruncii umane) în detrimentul Poruncii lui Dumnezeu, dar ținând Tradiția... parcă ar vorbi despre duminică... Direct la țintă!
Citat:
prin BUCURATI-VA ortodocsii au un sentiment de multumire vie adus lui Hristos pentru matuirea adusa, sentimente de mangaiere si satisfactie sufleteasca. Apropos, unde spune Hristos sa tinem sambata? A spus el asta in timpul celor 40 de zile cat a mai stat pe pamant?
|
A spus în timpul celor 40 de zile cât a stat pe munte cu Moise.