Citat:
În prealabil postat de marilena12
Legat de ceea ce spui tu Jenica: acum ceva vreme la stiri la tv: un preot a lovit un copil pe trecerea de pietoni.Si a mai si plecat de la locul accidentului. Reactia a fost deosebit de agresiva: toti tunau si fulgerau, au tabarat pe el efectiv. Dar oare la vestitele stiri de la ora 17 apar frecvent accidente care oricum nu au fost grave (victima in cazul preotului s-a ridicat de jos si a plecat pe picioare), indiferent de autori? Eu am vazut numai orori. Si printre ele stirea cu preotul care facuse din Dumnezeu stie ce neatentie sau ispita un accident! Daca nu era preot auzea careva de isprava lui? Unde or fi fost cand acum 12 ani pe mine ma calca cu tractorul un adventist de la picioare pana peste cap bagandu-ma in nisip pana la nivelul solului (slava Domnului cu nisipul ca altfel in mijlocul Dumnarii imi statea crucea azi!) apoi in spital in agonie timp de amar de vreme?
Dar ala era un om de rand avea dreptul sa greseasca chiar cu pretul vietii mele, pe cand preotul trebuie dat cu capul de pereti si hartuit la maxim, ca deh, daca l-a urmat pe Hristos trebuie sa impartaseasca si umilinta si durerea! Hristos este cel batjocorit in asemenea cazuri, cand se vad de departe reactii mult mai agresive decat la un mirean. Pe preoti si calugari i-ar mazili multi pentru fapte pe care altora le iarta zambind (a gresit si el saracu!)...Din pacate, cam asa se intampla cand greseste un preot sau calugar...plateste poate cu sange pacatul pe care altul la randul lui il plateste numai cu lacrimi!
|
Preotul e ultimul om din lumea asta la care te astepti sa fuga de langa un muribund. Cu atat mai mult un copil pe care l-a accidentat grav cu masina. In "mainile" preotului isi pune omul sufletul. NU crezi ca este indreptatita reactia oamenilor? Nu e vorba de accident! Este reactia unor oameni care s-au sintit tradati, inselati de cel in care au cea mai mare incredere, cel care ii impartaseste pe patul de moarte, cel in care se duc, cum spuneam, "cu sufletul in mana".