Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Trebuie să admiteți că "răsfoitul" nu e totuna cu "cititul". Nici măcar cititul nu se compară cu studiatul. La un studiu atent descoperi lucruri deosebite ce nu le-ai observat la prima citire.
Așa că superficiala răsfoire conduce inevitabil la superficiala catalogare: "cărți eretice".
|
Dar dupa un rasfoit de inceput iti poti da seama daca merita cartea aceea sa fie citita sau nu.
Abia dupa ce am citit ca un spalacit pe creier "Tragedia veacurilor" mi-am dat seama ca trebuie sa fiu mult mai selectiv in privinta cartilor: cartea lui e.white - uitat pe veci sa-i fie numele - este extrem de plictisitoare, nu are nici macar o trasatura de carte duhovniceasca, de carte care sa se adreseze sufletului.
E o insiruire de fapte istorice, insa nefundamentate istoric si plina de frustrarile celui ce apartine fara voia sa libera unei secte neintegrate social, fundamentata pe o mentalitate de fronda, de rebeliune fata de societate, istorie si, nu in cele din urma, de bunul-simt elementar al comuniunii cu ceilalti oameni.