Citat:
În prealabil postat de glykys
Acatistul Maicii Domnului și Paraclisul Maicii Domnului sunt printre cele mai puternice rugăciuni pentru vreme de întristare.
|
Orice rugaciune catre Maica Domnului are frumusetea si puterea ei , important sa ne rugam cu incredere si multa cainta . Parca am mai scris si cu alta ocazie despre "Buchetul de Acatiste ale Maicii Domnului ", o carte extraordinar de folositoare si care nu trebuie sa lipseasca din casele noastre . Eu am editia din 2001, tiparita La Editura Biserica Ortodoxa Alexandria cu binecuvantarea Prea Sfintitului Parinte Galaction. Este cu adevarat o comoara aceasta colectie de Acatiste , iar de avem si o candeluta aprinsa seara si citim cate un acatst din aceasta colectie , efectele binefacatoare nu vor intarzia sa apara . Iata la intamplare un Acatist de mare folos din aceasta carte: " Acatistul Maicii Domnului << Grabnica Ascultatoare >>, care la fiecare sfarsit de Condac spune :"Bucura-te , atotbuna , grabnica ascultatoare , Ceea ce toate cererile noastre bine le implinesti ". Cu adevarat asa este , si sa avem incredere in Maicuta noastra Sfanta ca ne va da cu adevarat cele de folos noua , cu o conditie , sa lasam ura asta nesfarsita din noi , mandria asta fara margini , trufia, marirea de sine , minciuna , pizma , clevetirea , si alte cele asemenea ce ne indeparteaza de Sfantul ei Acoperamant . Ce forum este acesta , si mai ales ce Forum Ortodox , unde Preasfanta Fecioara este pomenita , amintita atat si atat de rar , dar in schimb politica si trambitarea de sine este pe primul loc , ura si judecata si alte asemenea sunt aici mai la tot pasul .

Unii se mai mira ca n-au sanatate , sau o casnicie fericita , sau n-au copii , sau raman fara serviciu , sau viata este un sir lung de ghinioane de la un cap pana la altul , ca viata este nedreapta cu ei . . . , uitand ca toate acestea sunt rodul involutiei noastre spirituale si nu numai . Cu adevarat Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu este singura noastra salvare , caci ea nu inceteaza sa mijloceasca pentru noi in fata Fiului ei si Dumnezeului nostru , dar cu o singura conditie : sa n-o uitam , sa-i adresam cereri , sa ne spunem oful , si atunci cand este cu putinta , sa varsam cate o lacrima in fata icoanei ei .
Doamne ajuta !