View Single Post
Vechi 19.07.2012, 01:21:58
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Orice rugaciune catre Maica Domnului are frumusetea si puterea ei , important sa ne rugam cu incredere si multa cainta . Parca am mai scris si cu alta ocazie despre "Buchetul de Acatiste ale Maicii Domnului ", o carte extraordinar de folositoare si care nu trebuie sa lipseasca din casele noastre . Eu am editia din 2001, tiparita La Editura Biserica Ortodoxa Alexandria cu binecuvantarea Prea Sfintitului Parinte Galaction. Este cu adevarat o comoara aceasta colectie de Acatiste , iar de avem si o candeluta aprinsa seara si citim cate un acatst din aceasta colectie , efectele binefacatoare nu vor intarzia sa apara . Iata la intamplare un Acatist de mare folos din aceasta carte: " Acatistul Maicii Domnului << Grabnica Ascultatoare >>, care la fiecare sfarsit de Condac spune :"Bucura-te , atotbuna , grabnica ascultatoare , Ceea ce toate cererile noastre bine le implinesti ". Cu adevarat asa este , si sa avem incredere in Maicuta noastra Sfanta ca ne va da cu adevarat cele de folos noua , cu o conditie , sa lasam ura asta nesfarsita din noi , mandria asta fara margini , trufia, marirea de sine , minciuna , pizma , clevetirea , si alte cele asemenea ce ne indeparteaza de Sfantul ei Acoperamant . Ce forum este acesta , si mai ales ce Forum Ortodox , unde Preasfanta Fecioara este pomenita , amintita atat si atat de rar , dar in schimb politica si trambitarea de sine este pe primul loc , ura si judecata si alte asemenea sunt aici mai la tot pasul .
Unii se mai mira ca n-au sanatate , sau o casnicie fericita , sau n-au copii , sau raman fara serviciu , sau viata este un sir lung de ghinioane de la un cap pana la altul , ca viata este nedreapta cu ei . . . , uitand ca toate acestea sunt rodul involutiei noastre spirituale si nu numai . Cu adevarat Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu este singura noastra salvare , caci ea nu inceteaza sa mijloceasca pentru noi in fata Fiului ei si Dumnezeului nostru , dar cu o singura conditie : sa n-o uitam , sa-i adresam cereri , sa ne spunem oful , si atunci cand este cu putinta , sa varsam cate o lacrima in fata icoanei ei .
Doamne ajuta !
Asa este, Cristi. Mi se intampla sa nu ma pot concentra la rugaciune, dar sunt dati cand ma scutur si zic: ce minunat sa poti aduce o lauda Maicii Domnului si sfintilor, numai sa urmaresti cuvintele de lauda si simti ca ai pentru ce ii multumi Domnului, citindu-le! Nu te poti plictisi.
Iata ce spune par. Arsenie Papacioc, care se pomeneste astazi:

"Fiecare mana de ajutor pe care ne-o intinde, Maica Domnului ne repeta neincetat nemuritoarea ei chemare: “Oameni buni, faceti tot ce v-a zis El sa faceti!”. E ca si cum ar zice: fiti aproape de Dumnezeu, fiti aproape unii de altii! in aceasta se cuprinde toata Evanghelia. Alta cale de mantuire, alta cale de indumnezeire nu exista. O, Maica Prea Curata, ajuta-ne sa implinim cuvantul Fiului tau si Dumnezeului nostru. Amin!”

Care este masura rugaciunii noastre sau altfel spus, cand trebuie sa constientizam ca cerem prea mult de la Dumnezeu si Maica Domnului?

Nimic nu este prea mult atunci cand vine dintr-o inima smerita. Masura de curatire a inimii este masura de izbucnire a simtirii catre Dumnezeu. Nu va mai fi iubire de sine, adica mandrie, cand veti vedea cat de mare este mila lui Dumnezeu pentru noi, pacatosii. De Maica Domnului ce sa mai vorbim, ea este stapana Cerului si a Pamantului.

Eu unul, daca indraznesc sa mai cer zile de trait de la Dumnezeu este numai ca sa pot slavi pe Maica Domnului. Cum sa spui ca ii ceri prea mult, trebuie sa-i cerem cu totii lucruri mari, pentru ca iubirea ei nu are margini. Am tot spus-o de multe ori, Maica Domnului este foarte suparata pe toti care nu-i cer nimic. Dumnezeu se arata nu atat celor care se ostenesc, cat celor simpli si smeriti. Oricarui ostenitor in Hristos si Maica Domnului ii putem spune: "Smereste-te, ca ai pentru ce!”.