View Single Post
Vechi 19.07.2012, 02:20:49
ioan cezar
Guest

Implicit

Asa cum receptez acum initiativa, inclusiv postarea bunului GeoNektarios (de care imi este dor, intrucat el a fost, intr-un fel, nashul meu pe forum), va spun de la bun inceput ca inteleg nevoia unui anumit nivel al dezbaterilor, inteleg si dorinta de a anima din plin anumite topicuri, inteleg, inteleg.

Totusi mie nu imi place cum s-a pus problema.
Voi fi sec: chestii din astea nu se cuvine sa vorbeasca decat un om care si-a luat iarasi nasul cam pe sus si i se pare ca e datoria lui sa puna ordine intre semeni! Pototliti-va fratilor, ca incepeti sa semanati iarasi cu activistii de partid de la sedintele UTC sau PCR!

Va rog frumos sa luati in calcul si alte variabile:

1) forumul e format din oameni; caurmare, cum sunt oamenii e si forumul. Asadar ce voiti? Sa eliminati oameni? Sa ii ciopliti voi (hai sa zic ca si eu, asadar sa ii cioplim noi) pe semeni? Pai cum vine asta?... Cam cine ne credem? Oare ce duh v-a animat pe voi la intalnirea aceea la care daca veneam saream din pom in pom prin Titan de auzeam asa ceva...

2) Omiteti faptul ca pe acest forum se petrece un lucru extraordinar: oamenii se exprima liber, fara teama, uneori cu folos alteori, ce-i drept, fara folos pesonal sau pentru semeni. De ce voiti iarasi, in virtutea aceleiasi tendinte maladive pe care eu am tot penalizat-o, sa va impuneti libertatea voastra in detrimentul libertatii semenilor?

3) In afara unor oameni care au fost bannati pentru incalcari flagrante si repetate ale regulamentului forumului, pentru denigrarea credintei ortodoxe (in fond aceasta este intr-adevar un lucru cu greu admisibil aici), pentru hulire si altele, altii ce au gresit in fond? Ca nu au repatat la nesfarsit aceleasi formule stereotipe? Ca si-au permis luxul de a gandi, resimti, formula in felul lor o serie de teme?

4) Cine ne opreste sa revigoram un topic sau altul? Iata, chiar acum cateva minute Glykys a redeschis topicul cu intrebari si raspunsuri pe teme de istorie a Bisericii. Bun lucru! iar eu m-am alaturat imediat. Deci se poate! Iata si calea! Unde e interes real, topicul se anima de la sine,iar unde nu e interes, topicul moare, firesc, sau isi ia o vacanta.

5) Imi amintesc ca Scotianul se tot scremea sa nasca un topic-cheie, cel de Patrologie, dar nimeni nu il sustinea. Voi, organizatori teribili ce sunteti, unde erati? Chiar va parea nedemn de forumistul crestin acest topic? Iar acum unde sunteti cand, in sfarsit, a deschis topicul Pelerinul?...

6) Iar topicul cu Sfantul Apostol Pavel, de ce oare bate pasul pe loc? Voi chiar ati gasit nedemn acest topic? Eu nu il pot sustine deocamdata insa intentionez sa o fac, macar ca am la tara o carte exceptionala pe epistolele pauline, mai exact o monografie privind una dintre Epistole. Si o voi folosi imediat ce ajung in posesia ei. Voi ce pozitie aveti fata de acest demers?

Imi exprim inca o data dezamagirea ca oameni care se vor aici model duhovnicesc, factori de echilibru crestin intre semeni, stalpi de baza ai comunitatii forumului, se ocupa de lucruri pe care eu le calific drept regretabile.
Am unele banuieli, pe care sper sa le verific cuajutorul participantilor la intrunire, cam de unde a batut vantul asta si ce uragan de mandrie si de slava desarta (ca sa ma exprim a la CristiBoss, care cred ca acum e gata sa ma lichideze - te rog nu face asta, frate!) s-a cam infiripat printre cuviosi.

Fratilor si surorilor!
Daca vreti sa primeniti forumul, atunci haideti sa ne primenim noi mai intai, pana nu ne luam osanda de farisei salbatici. Va rog frumos!

P.S. As fi onorat sa va exprimati clar pozitia TOTI cei care ati elaborat "miscarea de primenire". Daca nu sunteti lasi, va rog, ca s-a deschis subiectul, sa o faceti! Pentru inceput, poate ne spune careva, mai curajos si onest, cine sunt autorii frumosei initiative de "primenire" (parca si KGBul facea primeniri si epurari, parca si PCR-ul, parca si toate guvernele postdecembriste ajunse la PUTERE s-au ocupat cu primenirile. VOI NU SESIZATI CONSECINTELE???)
Nu de alta, dar un gentleman, urmas al lui Hristos, Care pe toate le-a rostit deschis, precum a si afirmat cand a fost prins "ca pe un talhar", spune deschis ce are de spus, la vedere. Nu din culise unde mai degraba mi-l inchipui pe Becali sau pe Bin Laden, decat pe-un forumist de-al nostru, imbisericit... Aud miscari de sisuri, stralucit de sabii pe dupa perdelele grele... De ce a iesit la inaintare purtatorul de cuvant Glykys? Asa a fost tras la sorti? Sau te-ai oferit, te pomenesti, singura Ana-Maria, sa faci pe intruchiparea virtutii. Regret ca ai facut gestul asta.
Iar ne bagam pumnii-n gura, prieteni? oh, facatori de pace..., fericitilor...

Last edited by ioan cezar; 19.07.2012 at 02:42:36.
Reply With Quote