View Single Post
Vechi 19.07.2012, 11:57:45
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Numai ca atunci cand a zis 'Eu sunt usa', nu a adaugat 'cine nu apasa pe clanta nu va avea viata" si nici nu a spus ca balamalele sunt mancaruri.
În schimb a adăugat:

"Eu sunt ușa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; și va intra și va ieși și pășune va afla." (Ioan 10,9 - versiunea ortodoxă)

Deci intrați fizic prin Hristos ca să vă mântuiți? Este ușa un simbol, ori este chiar Hristos în mod real, fizic? De ce nu interpretați și aici literalist cuvintele Domnului ca să vă mântuiți? Că doar a folosit exact același verb "a fi" ca și în Ioan 6,35 și Mat.26,26. Adică El este Ușa, El este Pâinea, iar pîinea frântă este Trupul Lui. Același verb, care are și sensul de a reprezenta, dar acest sens nu vă convine decât în Ioan 10,9. Că doar e extrem de anevoios să faci o gaură în Hristos (Doamne iartă-Mă!) și să intri prin El pentru a te mântui!

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Cuvintele de la Cina cea de Taina au legatura cu Ioan 6, in care se face legatura dintre paine-Trup.
A zis "Aceste cuvinte sunt duh si viata", nu "aceste cuvinte sunt simboluri".
Păi și aici este nevoie să deschizi ochii (nu să faci pe orbul) pentru a înțelege. A înțelege duhovnicește "aceste cuvinte" care sunt "duh și viață", nu trup și sânge real.
Reply With Quote