Citat:
În prealabil postat de iustin10
Oare cele citite sunt menite sa ramina in sufletul nostru,si e greu sa le comunicam cu altii?
De ce e asa usor sa ne placa gandirea si viata sfintilor, si asa greu sa vorbim 2 cuvinte despre asta ? Sunt sigur ca multi au citit din sfintii parinti ,ca daca nici operle sfintilor parinti nu ne intereseaza ,atunci de ce ne mai numim ortodoxi. Dar e f grea comunicarea , si ma intreb daca ea este o neputinta a noastra ,o slaba pregatire,sau chiar nu isi are rost?
|
În ceea ce mă privește, nu excelez în domeniul comunicării, iar lucrul acesta îl văd ca pe o neputință sau ca pe o slabă pregătire. Comunicarea are însă rosturi importante, cred eu, căci altfel cum a putea să ne cunoaștem, să ne ajutăm și să ajungem să ne iubim?
Cred că învățăturile sfinților părinți pot fi comunicate cel mai bine prin comportamentul nostru, în măsura în care ni le-am însușit. De asemenea un citat potrivit la momentul potrivit și la problema potrivită îl văd binevenit.
Comunicarea presupune însă două sau mai multe părți, este nevoie și de un receptor cât de cât interesat, sau pur și simplu pe aceeași lungime de undă. Este bine dacă cele citite rămân în sufletul nostru și nu se uită, pentru că le putem împărtăși ori de câte ori găsim ocazia potrivită. Este bine, de asemenea, așa cum spuneam, să ne ajustăm însăși viața noastră în urma sfaturilor sfinților părinți.