View Single Post
Vechi 21.07.2012, 19:54:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Așadar să plecăm genunchii la rugăciune. Fărădelegile noastre atrag pustiirea neamului.
Asa este , Ovidiu ! Si pentr ca stiu ca-l iubesti mult pe Parintele Arsenie Boca , iata un cuvant al sau :
"Prin urmare așa stând lucrurile și necazurile, să alergați la pocăință și să nu le mai faceți. Să alergați la spovedanie curată și la Sfânta Împărtășanie că altfel nu vine ocrotirea lui Dumnezeu asupra voastră și asupra avutului vostru. Nu uitați însă că postul este poarta iar patrafirul este ușa. Numai cu acestea vine ocrotirea lui Dumnezeu căci fără ocrotire nu putem face nimic.
Toate acestea, pe scurt, se află în aceste cuvinte ale psaltirii: “Mărturisi-voi Domnului fărădelegea mea și îndată a ridicat pedeapsa păcatului meu”. Asupra nostră atârnă pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcatele noastre. De îndată ce le mărturisești Dumnezeu îți înlătură pedeapsa păcatului. Tu mai urmează să-l ispășești, să-l scoți din obiceiul tău. De aceea toată sluga să se roage la vreme. Chiar potop de ar veni să nu-l poată potoli.
Vedeți cum trebuie să vă fie așezământul minții, a inimii și a trupului vostru? Să fie toate curate și curățite căci Dumnezeu nu păzește trup spurcat, inimă și minte cu vicleșug. Și vi se vor însenina zilele și vă veți bucura. Însă faceți lucrurile acestea ca să nu fiți numai auzitori ci și împlinitori. Căci dacă nu vă veți sili am făcut lucru degeaba. Eu am bătut toaca la urechea surzilor, iar voi nu vă veți urni necazurile din loc. În mâna voastră stă să vină sau nu necazurile asupra voastră.
Cu acestea cred că am stat de vorbă cu fiecare. Veniți că multe mai sunt și le vom dezbate pe toate cu ajutorul lui Dumnezeu. Căci cine vine pentru suflet nu le poate auzi toate odată ci pe rând. Și nici nu le poate primi. Și-apoi cu cât le va auzi mai des cu atât se vor ține minte mai ușor.
Mărire Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Acum și pururea și în vecii vecilor. Amin."

(Cuvânt ținut în Sfânta Biserică în ziua de 21.02.1942)