Citat:
|
În prealabil postat de theodor
Citat:
|
În prealabil postat de Macarie
De fapt aici e problema, societatea sau sistemul cum se spune, e de asa natura incat nu-i prea lasa omului sansa de a alege.
Nu poti lua un servici pe jumatate, asta in caz ca ai putea supravietui cu el :-), si esti presat de o gramada de taxe.
Nici macar Sarbatorile nu le poti tine, 2 ceasuri sa poti merge pana la Slujba. Si in epoca bizantina era sclavie, dar sarbatorile religioase se tineau prin decret imperial.
|
Sclavie... Uite ca ai gasit un cuvant ce caracterizeaza foarte bine modul in care ne castigam existenta. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, eu cel putin asa cred. Are si "sistemul" vina sa, dar din nefericire multi sunt de acord, si fac acest compromis intre cariera si familie. Trist!
|
Sclavie si exploatare,as completa eu,frate THEODOR.In sistemul capitalist mare parte a economiei este privatizata,practic e condusa de patroni,patroni pe care nu-i intereseaza decat sa obtina profituri mari cu costuri mici,indiferent prin ce metode.E o tot o forma de robie si asuprire a angajatului de catre patron,care nu vrea sa dea locuri de munca oamenilor si sa-si castige fiecare existenta,nu, el vrea sa se imbogateasca pe munca uneori istovitoare,degradanta sau chiar periculoasa a celor pe care-i conduce.Ar fi multe de vorbit,cum toate se leaga in acest plan diabolic de a distruge omul si credinta sa,dar deja am deviat de la subiect si poate va fi aceasta tema abordata in alt topic.