View Single Post
Vechi 22.07.2012, 20:24:31
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2
Daca nu ai inteles ce am scris, inclusiv citatele din catehism nu mai are rost sa polemizez fara rost.
Auzi, prietene, dacă tu ai impresia că în catehismul ăla este cuprinsă toată credința și cunoașterea ortodoxă, te înșeli. Dacă pun Sfânta Scriptură și numai volumele din patristica editată de Migne, adică 161 de volume Patrologie Greacă și 221 de Patrologie Latină, o să vezi că se adună un material care nu poate fi cuprins așa simplu într-un simplu catehism. Credința ortodoxă este mai mult decât o credință de catehism, ca să nu mai pun la socoteală că lucrurile alea din catehism mai trebuie și înțelese. Reperele fundamentale ale unui creștin sunt Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție. Ortodoxia de larg consum o las altora să o mestece în continuare. Și în general credința ortodoxă este mai mult decât înțelegi tu din ea, de aceea recomandarea mea este ca să te înalți tu mai sus în ortodoxie, nu să cobori toată ortodoxia la nivelul tău. Nici eu nu vreau să polemizez fără rost pentru că văd unele lucruri pur și simplu nu le înțelegi și nu te condamn pentru asta.
Reply With Quote