View Single Post
Vechi 23.07.2012, 13:49:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Domnule Florin, v-aș ruga să nu interpretați greșit ceea ce am spus în mai multe postări și anume că mă refer la cei care fac parte din Biserică. Dacă tot vreți să discutați ce ar fi să nu mai schimbați subiectul din moment ce sunt atâtea topicuri pe forum deschise despre mântuirea sau nu a heterodocșilor sau a necreștinilor.
Acum inteleg mai bine ce ai vrut sa spui, ca te referi doar la cei din Biserica. Nu stiu daca ai observat, eu am scris ca omul isi poate mari harul, nu doar ca il poate pierde. Sfinti nu primesc portie dubla de Impartasanie, si de aceea au mai mult har. Poarta de intrare in Biserica este Botezul, apoi prin Mirungere primesc si har. Dar dupa aceea fiecare poate primi har in functie de cat e contributia personala. Din ce am citit fiecare primeste har in functie de cat are capacitatea de a primi, de curatia templului Duhului Sfant. Au fost pustnici care stateau izolati si erau plini de har. Totusi, vedem ca si Sfanta Maria Egipteanca inainte de a trece la Domnul a vrut sa se Impartaseasca, pentru ca scrie in Sfanta Scriptura ca cine nu se Impartaseste nu ajunge in Imparatie.
Reply With Quote