Citat:
În prealabil postat de bmd
Icoana este una Andrei si suportul ei este cu totul altceva.
CE vreau eu sa spun este ca-i un lucru care nu-i necesar si caruia i se da importanta si functia pe care de fapt nu o are si nu a avut-o la inceput.
Pina unde mergi trebuie sa-ti spuna constinta nu gardul.
Nu l-a preocupat pe Iisus deloc de ce m-ar preocupa pe mine. Crezi ca daca El nu ar dori-o....ar putea cineva sa o faca?
|
Uite incerc sa-ti raspund punctual din putinul care-l stiu si eu insa care l-am verificat pe sufletul meu.:)
Prima fraza...
Ce te faci cu atitea icoane, unde le pui pe jos, nu trebuie prezentate intr-un Dumnezeu? ; Omul nostru simplu este de asa natura ca daca nu-i pui in fata scenele incepe sa se uite in dreapta -stinga si ..l-ai pierdut( eu nu zic ca cu Iconostasul il tii concentrat pe cele sfinte ...dar MACAR AI SANSE MAI MULTE sa-i mentii frica cea buna!
2. Noi ne mai conducem si dupa sinoadele ecumenice si Sf. Traditie, nu numai dupa Sf.Scripturi, ce spui tu este un argument al protestantilor care nu cred ca invatatura lui Hristos s-a continuat si dupa Inaltarea sa la cer prin Sfintii Parinti.
3. Vezi tu Marius, eu speram ca nu o sa ajungem la aceasta intrebare mai ales ca ai crescut copii si intelegi perfect importanta ingradirilor, a "gardurilor si a zidurilor" care trebuie depasite prin vointa proprie, strunirea maselor care moare de curiozitate sa dea buzna...(caruia "numai prin parabole i se poate vorbi, iar cei ce vad sa nu vada iar cei ce nu vad sa vada"...)
Noi am avut MAREA SANSA sa traim in Est si intelegem situatia de detinut, de intemnitat, este o ocazie unica pentru credincios in drumul spre mintuire, si de regula numai cel Ortodox a avut parte de tezaurul acesta din lumea nevazuta care reprezinta suferita sub un tiran.
Vorbind despre ascultare un monah in pregatire de pe valea Oltuluiprintre altele imi spunea ca daca nu ai avut parte de un tiran du-te si cumpara-ti unul ca este foarte necesar!
Iisus dupa cum ai vazut nu a dezvaluit Taina Trupului sau si a Singelui Lui decit celor 12(deci nu a dorit-o) , nu a facut-o in fata poporului, nu a aruncat margaritare la porci,... si a curs mult timp pina cind Taina a fost dezvaluita Apostolilor de Duhul Sfint la Pogorire
Deci revenind la ZID, parerea mea este ca este mare nevoie de el mai ales in vremurile de pe urma care sunt acum!