View Single Post
Vechi 10.10.2007, 07:33:26
OvidiuO OvidiuO is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.08.2007
Implicit

Sunt multi care vin la mine si nu stiu cum sa le intorc dragostea, primesc prea mult din partea lor. Ce sa fac ?

Sa nu ne bucuram pentru ca ne iubesc pe noi oamenii, sa-i iubim noi pe ei, asta-i mare lucru.
Multumim lui Dumnezeu pentru dragostea pe care si-o revarsa asupra noastra prin oameni, pentru ca si aceasta este o lucrare a lui Dumnezeu, dar nu prea tare sa luam seama la cum ne iubesc pe noi oamenii, pentru ca ne putem imbolnavi asa. « Vai voua, cand va vor vorbi toti oamenii de bine. » Poate veni vremea cand acesti oameni care te iubesc te vor vorbi de rau si atunci vei suferi. Nu, trebuie sa avem inclinatia sa-i vedem pe toti oamenii la fel, asta este masura pe care trebuie sa o ajungem. Sa ne socotim nevrednici de dragostea oamenilor si sa ne rugam pentru toata lumea. Mai bine sa credem ca toti oamenii ne iubesc si sa raspundem si noi dupa puteri.

Cum poti construi dragostea in cei pe care ii iubesti, dar te trateaza in cel mai bun caz cu indiferenta ?

Cum ? In ei s-o construiesti, sau in mine s-o construiesc ? In ei...
Dar. Ce treaba ai tu sa construiesti in ei dragostea ? In noi s-o construim ! Ce, asa fel de porunca avem noi : « Faceti-i pe vrajmasii vostri sa va iubeasca pe voi ? » Nu, « iubiti pe vrajmasii vostri »

Daca am judecat pe cineva, ne-am spovedit, dar nu ne-am linistit, ce-am putea face ? Persoana respectiva a murit intre timp.

Sa va rugati pentru ea cat mai mult si sa-ti ceri iertare, asa, de la ea, ca nu stii unde este. Asa arati ca ai nadejde de mantuire. Acum sa nu ajungem la paranoia pentru un caz, sa avem nadejde. Iarta, Doamne, tu le stii pe toate. Pune-o pe pomelnic, da-o la proscomidie si mergi inainte. Daca am fi ca Sfantul Macarie sau Sfantul Pimen, am face din asta o problema a vietii noastre, dar probabil mai judeci si din astia vii. Cand n-o sa-i mai judeci pe cei vii, sa fii sigur ca si pentru cel mort ti s-a iertat.

Daca nu pot accepta anumite comportamente ale unei persoane si o mustru, inseamna ca nu mai am iubire ?

Depinde si de "comportament". O data il mustri pe om, de doua ori, dar daca vezi ca o face tot pe a lui, nu-l mai schimbi. Ce-o sa te certi cu el pentru... Asa-i el. Acuma, si noi avem tot felul de deprinderi si de obiceiuri. Daca nu vrea sa primeasca, nu mai fa din asta prilej de cearta, lasa-l sa faca asa cum stie el.
Reply With Quote