Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Spiritualitatea romano-catolica
1. Viziunea spirituala: perspectiva juridica, ce implica jertfa ca achitare pentru pacate.
2. Tinta hristificarii: starea de jertfa de pe cruce. (Golgota)
Explicatie: Scopul vietii omului este mantuirea, sfintenia, hristificarea inteleasca ca stare de jertfa ce achita pacatele in sens juridic, ascultare totala de Dumnezeu manifestata de Hristos Iisus pe Cruce. Aceasta este tinta hristificarii in spiritualitaea romano-catolica. De aceea multi sfinti romano-catolici care au atins aceasta stare au obtinut stigmate cand au ajus la acel nivel de identificare cu Hristos Iisus.
Exemple: Sfantul Francisc de Assisi.
|
Nu cred ca vorbiti cunoscind cu adevarat spiritualitatea catolica. In Biserica Catolica exista multi credinciosi care au avut manifestari gen stigmate insa doar citiva au fost recunoscuti de Biserica ca fiind sfinti (eu stiu doar doi). Exista nenumarati sfinti care n-au avut stigmate. Va sugerez sa cititi scrierile sfintilor declarati de Biserica Catolica ca invatatori ai Bisericii (sfinta Tereza de Lisieux, sfinta Tereza de Avila, sfintul Ioan al Crucii, sfintul Francisc de Sales, sfintul Ignatiu de Loyola; o parte din scrierile acestor sfinti le-am citit si eu si nu am gasit nimic din ceea ce spuneti dumneavoastra, din contra), inclusiv Francisc de Assisi, care nu e invatator al Bisericii, din cite stiu.
Si putem vorbi despre ce ne spun acesti invatatori ai Bisericii referitor la scopul omului pe pamant. Nici unul nu vorbeste de "ascultarea totala de Dumnezeu manifestata de Hristos pe cruce."