Subiect: Iconostasul
View Single Post
Vechi 10.10.2007, 10:28:22
bmd
Guest

Implicit

Am facut Liturghie cu 2 Icoane (a Mintuitorului si A Maicii Sale) ...MERGE!
Oamenii nostrii se uita in stinga sau dreapta si vorbesc ale lor daca iconostasul are 5 m inaltime si daca biserica este cu fresca si daca mai au icoane prin buzunare.
Care noi ne conducem? Uita-te in jurul tau si vezi cit de noi sint ortodocsi. Si toate grupurile din toate natiunile sustin : NOI avem dreptate! Noi ne conducem dupa Sf. Sinod. Noi!! Noi!!!Tu poate esti un om f. inteligent si ai reusit sa-i aflii pe Noi-i cei adevarati. Eu am incetat de mult sa-i mai caut. Am ajuns la concluzia ca-i mai usor sa sa inteleg de ce doreste ceva Iisus de la mine decit cum doreste biserica de la mine. Nu am iesit din biserica si ma supun legilor ei (desigur in cea care sint...ca pentru altele sintem eretici, ecumenici mai stiu eu cu....cum sint fiecare grup de biserici pentru alt grup de biserici ortodoxe)dar nu mai dau mare importanta pe CUM!Am inceput sama uit dupa De ce? Iar inainte de orice iconostasul a fost un banal suport pentru o icoana. Nu a inchis nimic de nimeni. Era un lemn cu 3 picioare. Icoana era importanta nu suportul. Acum e invers icoana e ca sa nu se uita lumea in stinga sau dreapta iar iconostasul a ajuns Cortina de Fier care desparte initiatii de ne-initiati.
Da am crescut copii si o mai fac. I-am crescut autoritar si acum fug nu doar de mine ci si de biserica (ca de ce imi place mie acolo) ii cresc neautoritar (pe cel mai mic) si deocamdata nu lipseste din biserica. Dar stiu ca si eu am fost copil si n-am facut niciodata nimic sau n-am facut cu placere cind am fost fortat.Poate sint eu un rebel. Eu pot sa-mi pun ziduri mai inalte decit poate sa o faca altul in fata mea. Dar trebuie sa o doresc eu. Credinta impusa nu-i credinta. Credinta este libera abia atunci este adevarata.
Sfaturile duhovnicului tau pot fi bune pentru o parte din oameni...nu pot fi bune pentru toti oamenii; din orice inveti ceva depinde ce in inveti si cum aplici.
Iisus a dezvaluit Taina Trupului lui la aceeasi masa cu "ai lui" nu dupa un zid!!!!
EL s-a dorit primul si s-a facut ultimul, nu s-a ascuns intr-o camera doar a lui de unde a vorbit ca un oracol celorlalti! Sint convins si am exemplu viu linga mine ca Iisus venit astazi intre oameni ar fi criticat de preoti pentru felul lui de a se comporta. Cunos caz de arhiereu "exilat" pentru ca mergea intre oameni sa le faca maslu , sa-i slujeasca!!!!
Andrei tu ai un suflet sensibil, dar nu ajunge!!! Incearca sa nu mai inghiti tot ce ti se spune. Tine-te de legea bisericii. Fa ascultare. Dar nu amesteca ce doreste Dumnezeu cu ce doresc oamenii (chiar ai bisericii) Nu intotdeauna se suprapun. Si nu-i un indemn la revolta sau erezie ci la mai mult decit iti cere biserica.
Reply With Quote