Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Lasati divagatiile, va rog! Discutati onest, fara ocolisuri care nu isi au rostul - iata asteptarea mea.
Pe acest topic s-a facut o afirmatie de fond: e insusi titlul topicului.
La aceasta afirmatie emisa de Decebal eu am raspuns, asa cum poate constata oricine voieste, ca sunt de acord .
Apoi am intrebat pe Decebal unde bate cu aceasta afirmatie, ce urmeaza? A introdus o premisa, considerata adevarata inclusiv de mine. Si mai departe? Alte premise? Vreo concluzie? Vreun indemn? Vreun ... CE ANUME fratilor?
Din punctul meu de vedere dialogul s-a oprit aici. A urmat doar o abrambureala in care Decebal mi-a raspuns la intrebare cu insulte. L-am rugat totusi sa imi raspunda la intrebarea de fond, insa Decebal tace.
Ce putem intelege de aici?
|
Ioan :)
Daca intrebati ce putem noi intelege de aici, uitati ce am inteles eu: ca exista credinciosi care au "descoperit" faptul ca Harul Duhului Sfant se obtine printr-un ansamblu ce cuprinde Sfintele Taine dar nu numai, ci si rugaciunea de exemplu, acele rugaciuni prin care se cere Duhul Sfant, prin pocainta, prin toate actiunile noastre prin care dorim sa ne apropiem de Dumnezeu. Participarea la Sfintele Taine este doar o parte absolut necesara dar nu se reduce totul la atat.
Acum, din cum scrieti, am impresia ca dvs. includeti in Sfintele Taine si restul, si nu gresiti. Daca includeti de exemplu pocainta si rugaciunea in Sfanta Taina a Spovedaniei si cea a Impartasaniei, se intelege pozitia dvs. Altii insa disociaza momentul realizarii Tainei, pe care o numesc Taina, de tot ceea ce o insoteste, in timp ce dvs. le vedeti impreuna. De aici si nedumerirea dvs. :)