Citat:
În prealabil postat de stefan florin
asa si? Asta o stiu si eu: Coloseni 1:16. Dar asta nu dovedeste ca NU ar fi viata pe alte planete. Deci repet: E absurd ca credem ca Hristos a creeat un intreg univers fizic (sau cuantic) care sa fie pustiu, fara viata (fiinte rationale) in el afara de Pamant
|
De ce e absurd?
Pe principiul asta nu ar fi trebuit create nici planetele, nici luna, nici alte stele, planete sau orice alt corp ceresc pe care nu exista sau care nu sustin o forma de viata.
In plus eu revin la intrebarea: daca exista viata inteligenta pe alta planeta (e de presupus ca are si suflet ca altfel ar fi la fel de absurda existenta lor) fiintele respective au fost mantuire prin jertfa Mantuitorului? Adam si Eva au fost si stramosii lor? Daca nu, au avut aceeasi cadere si stramosii lor? Daca da, asta nu inseamna predestinare(pentru ca toti "primii oameni" au cazut? S-a intrupat Hristos si pe alte planete?
Singurul lucru absurd e sa credem ca exista viata (inteligenta) pe alte planete. La fel de bine ar fi putut Dumnezeu sa faca doar o "planseta" pe care se se desfasoare tot omul, dar Dumnezeu este mai intelept si in ratiunea Sa a stiut de ce a facut un Univers inimaginabil de mare si totusi intr-un "colt" al universului se desfasoara tot ce e important.