View Single Post
Vechi 28.07.2012, 06:30:13
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Sa imi spuneti cate puncte iau.
"Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și le-a dat ucenicilor, zicând: „Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu“.
Și luând paharul și mulțumind, le-a dat, zicând: „Beți dintru acesta toți,
că acesta este Sângele Meu, al Legii celei Noi , carele pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor."
Daca arata catre trupul Sau Si-a rupt o mana si le-a dat-o sa manance cu paine ca painea stim ca le-a dat-o? Hristos a luat painea si le-a zis apostolilor sa manance Trupul Sau, deci fie painea era Trupul, fie a taiat din Trup si le-a dat.
Idem pentru Sange, ori era vinul Sangele, ori Si-a taiat venele.

Deci raspunsul al intrebarea de 10 puncte este ca a aratat spre Trup sub forma painii si spre paharul ce continea Sangele Sau sub forma vinului.

Dar cum nu va va placea raspunsul veti baga o virgula ca la "Adevăr îți spun Eu ție: astăzi vei fi cu Mine în Rai!“ unde evident "astazi" e o clarificare pentru talhar care ar fi putut intelege ca de fapt Hristos ii spune asta ieri sau maine. Asa si acum, probabil Hristos era preocupat de sanatatea Apostolilor si ii indemna sa manance ca sa nu flamazeasca in lipsa Lui si intre timp le vorbea si despre Trupul Sau. Era asa un amagam de licruri spuse.
"Amalgam de lucruri spuse" este în postarea de mai sus, întrebarea de 10 puncte rămânând în continuare fără răspuns...
Reply With Quote