View Single Post
Vechi 28.07.2012, 15:53:07
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Domnul adventist 100-1 considera de-a dreptul blasfemie si canibalism conceptia ortodoxa. Pt. np, painea si vinul sunt doar simboluri si nu trupul real dar mistic al Dumnezeului devenit om, de aceea, pt. ei impartasirea nu are vreo relevanta ontologica. Important la ei e credinta in cele scrise ca simplu asentiment mintal, in timp ce pt. ortodocsii practicanti, credinta fara harul Sfintelor Taine si fara faptele nascute din ea, e asemenea credintei pe care o au si demonii.
„Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el”. (Ioan 6, 51-56)

Mai mult decat a detaliat Hristos, eu ce-as putea sa mai adaug?
*Pai n-am vazut ca domnul Osutafaraunu sa zica ca Painea si Vinul nu ar fi Trupul si Sangele Domnului ci dimpotriva, a zis ca este, si nu mintal ci prin credinta. Si noi tot prin credinta spunem ca este, altfel, daca ar fi sa ne luam dupa mintal am zice ca-i doar o paine si un vin obisnuit. Doar prin credinta stim ca nu-i asa ci este insusi Trupul si Sangele Domnului. Si la fel a spus si domnul Osutafaraunu, sau cel putin eu asta vad ca a scris. Si n-am vazut sa vorbeasca de canibalism, unde spune asa ceva?
Reply With Quote