Citat:
În prealabil postat de AlinB
N-are cum sa zica asa, are o traditie de respectat :)
Mi se pare stupida discutia asta care ignora un fapt elementar, ceea ce astia cu "simbolurile" maninca in legea lor este o imitatie pacatoasa si fara valoare duhovniceasca si sfintioare la ceea ce Biserica singura este indreptatita sa faca si sa administreze.
Deci, pentru a incheia o data pentru totdeauna cu disputa asta fara sens, ceea ce neoprotestantii au/fac, doar "reprezinta" (in capul lor), ceea ce fac/au ortodocsii, "sunt".
Si cred ca s-a lamurit cu asta tot.
|
Disputa este intr-adevar fara sens, dar din cauza ca este un dialog in paralel si nu unul cu altul. Daca maine vine careva sa zica sa mancam o bucata de cozonac si sa bem un pahar cu lapte la micul dejun ca devenim nemuritori daca facem asa, pai ar trebui sa fim ori nebuni ori prosti sa credem ca va chiar functiona. Exact asa-i si discutia de fata, nimeni nu crede ca o simpla bucata de paine si o gura de vin oarecare gustat eventual la pranz cu prietenii sau poate in vreun restaurant sau oriunde altundeva ne aduc viata vesnica, ci toti de aici credem ca doar acea Paine si acel Vin care sunt Trupul si Sangele Domnului au aceasta putere. E o cearta pur pe cuvinte pentru ca in esenta toti cred acelasi lucru, dar se exprima in moduri diferite care duc in eroare pe unii in timp ce cealalta tabara se incapataneaza sa vrea sa-i fie recunoscut modul de exprimare. Iar rezultatul la toata tarasenia este cearta...