View Single Post
Vechi 29.07.2012, 12:38:07
Laura19
Guest

Implicit

Eu personal nu am cunoscut nici un duhovnic din Romania, doar pe cei de aici.

Am sa precizez totusi, duhovnicii despre care am citit si a caror cuvinte/predici le-am ascultat care m-au marcat si mi-au deschis ochii sa zic asa. Desi nu i-am cunoscut personal, mi-au schimbat felul in care gandesc si privesc viata.

Avva Arsenie Boca. Este printre primii duhovnici romani despre care am aflat. Cartile lui, mai ales "Familia, tinerii si copii nascuti in lanturi", marturiile despre el, mi-au creeat acea pofta de a cunoaste mai mult ortodoxia. La inceput am zis ca exagereaza, ca e prea dur, insa acum ii dau dreptate.

Parintele Iustin Parvu
. E un parinte deosebit. Are o istorie f.interesanta. Imi plac tare mult cuvintele sale, vb.f bine, si desi multi zic tot asa ca exagereaza, ca e batran ca nu stiu ce, dansul este un marturisitor al credintei, un roman adevarat si cu singuranta singura lui grija este sa ne mantuim. Dumnezeu sa ii dea sanatate si putere, ca avem mare nevoie de el.

Avva Ilie Cleopa
. La inceput, reactie similara cu cea pe care am avut-o despre Pr.Arsenie Boca, insa cum nu mi se mai pare dur deloc, din contra. Imi plac cartile sale, foloseste cuvinte simple, dar la obiect, spunand lucrurilor pe nume.

Parintele Amfilohie Branza. Imi place asa de mult cum vorbeste. I-am ascultat/urmarit predicile si conferintele, am avut multe de invatat de la el. Are asa un fel de a face ortodoxia f.frumoasa si demna, cel putin mie asa mi se pare. Cand ma gandesc la dansul imi vine in gand cam asa: da, uite asa este un parinte ortodox adevarat. Dumnezeu sa ii dea sanatate!
Reply With Quote