View Single Post
Vechi 11.10.2007, 11:57:52
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dulcineea
o intrebare pentru anita...cand s-a aratata Mantuitorul in asa mare lumina si in asa mare fala.eu din cate stiu Sfintii Parinti spun ca Mantuitorul vine in smerenie ,vine in simplitate.si oricum au mai zis sa nu luam in seamana nici un vis.si de obicei cand un parinte sau chiar Mantuitorul tin post 40 de zile si nu dupa vreo 3 sapt-21 de zile gata le-a aratat Dumnezeu adevarul.ceea ce s-a intamplat cu ioanichie moroi putea sa fie o ispita,nu?
schimbarea calendarului in romania a avut baze politice si nicidecum spirituale.
eu una ma intreb ...daca chiar se avea nevoie de schimbare oare bunul Dumnezeu nu putea sa faca asta cu ajutorul SF Duh,si sa se intemeieze un calendar facut de cineva ortodox si nu catolic?

Raspund cu intarziere ,acum am deschis topicul.
Nu cred ca era o ispita ,deoarece arh.Ioanichie era la acea data foarte inaintat duhovniceste si si-ar fi dat seama daca era o ispita.
(A se citi viata lui din Patericul romanesc ,publicat pe forum ,de unde am si luat cele scrise.)
Drept pentru care a comunicat si altora acea viziune.
Eu am inteles ca el trebuie sa se conformeze acelui calendar ,dar mi se par prea multe discutii in legatura cu aceasta tema.
Fiecare incearca sa arate ca are dreptate ,unii au citit multe si stiu foarte multe.
Dar stiinta si cunostintele nu suplinesc apropierea de Dumnezeu. Ceea ce e valabil si in cazul meu ,nu vreau sa acuz pe nimeni in mod deosebit.