View Single Post
Vechi 31.07.2012, 22:07:13
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Off,stiu ca am mai discutat asta,dar nu ma intelege si pe mine nimeni.
Exagerarea mea,aparenta mea plutire in afara dogmelor ,este pentru a sublinia ca Hristos este in toti cei 6 miliarde de oameni,fara exceptie.
Dar din eternitate ,El este in toti oamenii care s-au nascut si se vor naste,ca Fiu al lui Dumnezeu .NU EXISTA ALT DUMNEZEU. Nu exista alt adevar , nu exista de fapt alte religii ,nu exista ateism. Ci Hristos este totul in toti.
Harul s-a castigat prin jertfa Mantuitorului,si de aceea avem nevoie de Taina.
Dar chiar si dincolo de cunoastere ,si cei care nu il cunosc pe Hristos, din cine stie ce regiune chineza indepartata ,cand isi urmeaza inima si sunt umani ,tot pe Hristos il marturisesc.
Nu e vorba de neinteles, e vorba ca tu crezi ceva gresit. Nu are cum sa fie in toti oamenii, doar daca noi credem in panteism, nu crestinism. Noi ne unim cu hristos doar prin Sfanta Impartasanie, nici macar doar dupa Botez si Mirungere, care aduc doar harul. Dumnezeu e Unul, e adevarat, dar oamenii se inchina la idoli, care e o amagire a ingerilor cazuti. Astfel ei ajung sa se inchine la ingerii cazuti, nu la Dumnezeu. De aceea prima porunca din Lege este sa nu avem alt Dumnezeu afara de El. Tu ai luat o invatatura modernista, din afara ortodoxiei, trebuie sa o inveti pe cea ortodoxa, ca aia habar nu au despre ce vorbesc. Ecumenismul e adus de protestanti, ei nu au intelegerea Impartasaniei ca noi, noi trebuie sa credem pe sfintii ortodocsi, nu pe pastorii protestanti.
Reply With Quote