View Single Post
Vechi 31.07.2012, 23:02:56
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu e vorba de neinteles, e vorba ca tu crezi ceva gresit. Nu are cum sa fie in toti oamenii, doar daca noi credem in panteism, nu crestinism. Noi ne unim cu hristos doar prin Sfanta Impartasanie, nici macar doar dupa Botez si Mirungere, care aduc doar harul. Dumnezeu e Unul, e adevarat, dar oamenii se inchina la idoli, care e o amagire a ingerilor cazuti. Astfel ei ajung sa se inchine la ingerii cazuti, nu la Dumnezeu. De aceea prima porunca din Lege este sa nu avem alt Dumnezeu afara de El. Tu ai luat o invatatura modernista, din afara ortodoxiei, trebuie sa o inveti pe cea ortodoxa, ca aia habar nu au despre ce vorbesc. Ecumenismul e adus de protestanti, ei nu au intelegerea Impartasaniei ca noi, noi trebuie sa credem pe sfintii ortodocsi, nu pe pastorii protestanti.
Da,de acord cu tine ,ne unim deplin cu Hristos prin Impartasanie , si primim har ,care, de atunci, banuiesc ca trebuie sa fie urmat de fapte.Ca daca ai primit har si te intorci in noroi ,harul nu a conlucrat cu tine
Deci ,in final ,prin har de abia,ajungem la faptele desavarsirii . Si faptele desavarsirii care sunt? Iubirea desavarsita,din inima,pentru Dumnezeu si pentru oameni.
Ei,aici vin eu si zic, ,ca o raza,ca o preinchipuire a acestei stari de desavarsire ,sunt faptele acestor multi care ne inconjoara ,care prin stralucirea lor ,ajung sa intrevada aceea desavarsire care ne o da doar Hristos
Caci a ajuns ca cei chemati sa nu mai vada ,caci nu isi deschid inima,iar cei nechemati ajung sa vada aproape la fel ca cei chemati,in afara bineinteles de cunoasterea lui Hristos. Caci ei fac binele,dar nu il cunosc pe Hristos dupa nume ,ci doar simt ca, constiinta ii umple de liniste
De fapt ce zic eu e un semn de pocainta .
Stiu si eu teoria f bine.Nu cred in modernism,nu sunt nici macar ecumenist,si afirm sus si tare ca exista un singur Dumnezeu ,aratat noua prin Hristos ,si o singura Biserica care te poate duce spre El
Dar ,ma port ca gunoierul care sta la usa palatului si zic :
Doamne,daca atat de frumos e afara ,cum o fi inauntru?
Reply With Quote