Erzbet draga,
Se pare ca habar n-am ce scrie in Biblie, fiindca asha este cum spui dumneata:
doar lui Adam i-a cerut Dumnezeu sa nu manance din pomul respectiv, shi doar pe el l-a intrebat de ce se ascunde, iar pe femeie a intrebat-o pentru ce ai facut asta (adica de ce facuse ce ii spusese Adam ca facuse femeia care era cu el), de ce ea i-a dat, inschimb ea recunoashte ca ea a mancat, ca sharpele o amagise,
deci intr-adevar poate ca ea nu era vinovata ca mancase ci ca i-a dat lui Adam sa manance, nu se specifica vinovatzia ei ci doar ea recunoashte, se specifica vinovatzia lui, iar a ei se poate subantzelge din intrebarea "pentru ce ai facut asta?" shi de aici reieshind motivul, iar ea raspunde "pentru ca sharpele m-a amagit" deci a amagit-o pe ea sa manance shi eventual sa-i dea shi lui Adam, stiind ca acesta nu avea voie.
Dar ea se considera una cu Adam si recunoscuse corect ca nici ea poate ca nu avea voie din moment ce Adam n-avea voie, dar e clar asha cum spui ca doar Adam nu avea voie cu adevarat, poate ca nici ea nu avea voie in virtutea ca era cu el, cu Adam... problema este ca el ascultand fariseic/viclean si-o fi zis ca daca el nu ia din pom ci primeshte de la femeia sa asha ceva e voie deoarece pe femeiea sa i-a dat-o Dumnezeu sa fie cu el... shi spera ca nu greseste in fatza lui Dumnezeu, deshi ii era clar ca mananca din poamele respectivului pom...
iar cand l-a intrebat Dumnezeu, Adam a incercat sa raspunda ca "Femeia care mi-ai dat-o sa fie cu mine, aceea mi-a dat din pom si am mancat" deci el ishi aratase nevinovatzia ca nu intinsese mana... ascultase pe Dumnezeu in opinia lui, dar dinpacate in mod viclean, Fariseic, deoarece defapt mancase din poamele respectivului pom, shi astfel amandoi greshisera...
Dar femeia se numea femeie doar pentru ca era cu el, i-a dat-o Dumnezeu sa fie cu el, shi asha a fost creata de Dumnezeu shi asha a fost numita de Adam, femeie ca era din barbatul ei, iar abea dupa ce greshisera i-a pus Adam numele de Eva dupa ce au fost pedepsitzi ca pamantul sa fie blestemat pentru Adam shi sa nu-i dea roade decat in sudoarea fruntzii, shi sa moara intorcandu-se in tzarana din care a fost luat, asha cum i-a zis ca se va intampla daca va manca din poamele oprite...
asha ca erzbet imi cer scuze ca am dezinformat mai sus....??? deci ea chiar daca stia, totushi porunca ii fusese data lui Adam.... asha cum spui dumneata iar ea probabil stia de interdictzie de la Adam in sensul ca lui i se ceruse sa nu manance din acel pom...
|