Subiect: Eens
View Single Post
Vechi 01.08.2012, 12:48:47
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Dupa cum aratam si eu in alt thread, pana la urma este o problema de eclesiologie mai mult decat una de soteriologie. Ce inseamna "a fi in Biserica", pentru a putea fi mantuit prin Biserica ?

In conceptia ultrasilor, daca nu te scrie popa in matricola botezatilor, ghinion, nene, biserica e numai aici, la biroul parohial, asa ca la revedere mantuire.
Citat:
Dupa cum am mai aratat, este o problema de eclesiologie, si anume de a intelege ce anume inseamna a fi "in Biserica".
Citat:
Răspunsul - o explic pentru a n-a oară, stă într-o dezbatere eclesiologică, nu soteriologică. Biserica ne învață că EENS, rămâne să stabilim ce înseamnă "a fi în Biserică".

Pentru ultratradiționaliștii sedevacantiști, apartenența la Biserică, în lipsa manifestărilor formale (după cum am mai spus, matricola botezaților) nu este posibilă.
Asta și așteptam, domnule MihaiG aka Erethorn, să ne spuneți odată ce înțelegeți dumneavoastră sau ceea ce vi se pare dumneavoastră că ar spune Biserica Romano-Catolică despre "a fi în Biserică". Dar văd că lumea așteaptă degeaba, până acum nu ați venit cu nici o explicație. Vedeți numai că acea concepție a ultrașilor s-ar putea să fie chiar concepția ultrașilor romano-catolici. Explicați-ne, domnule MihaiG, cum cei care sunt în afara Bisericii sunt de fapt în Biserică.
Reply With Quote