Citat:
În prealabil postat de Annyta
Tot e bine să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru lucrurile bune care ni se întâmplă în viață. E într-adevăr greu să mulțumești pentru o boală sau un eșec sau ceva "rău". Eu pot totuși să-I mulțumesc că m-a ajutat să mă întorc către El, acum mai mulți ani, în urma unor întâmplări total nefericite de care m-am făcut vinovată prin viața mea de atunci. A fost foartre greu timp de 2-3 ani, dar apoi lucrurile au început să se așeze. Și acum ar mai fi ceva dorințe pe listă, dar nădăjduiesc, cu răbdare, că se vor îndeplini, cu voia Sa.
Atunci când a fost greu, m-am rugat să-mi dea șansa să mă reabilitez. Nu știu dacă I-am mulțumit din suflet pentru dificultățile respective, însă nici nu m-am gândit că ar fi ceva nedrept.
Referitor la atitudinea față de semenii noștri mai puțin "norocoși" - nu știu ce să zic... Unii dintre ei este posibil să fie atât de înțelepți încât să-și accepte soarta cu mulțumire, având credință în Dumnezeu. Alții, care se victimizează pe drept sau pe nedrept, cred că sunt încercați în credința lor... Mai e și varianta cu păcatele care se moștenesc din neam... Până la urmă suntem chemați să ne rugăm pentru ei și să îi ajutăm în măsura posibilităților. În fond ce putem face dacă o ducem mai bine decât ei?
|
Stiu,eu nu vorbesc despre atitudinea si resemnarea celor mai putini norocosi,ei poate ca se descurca sa iasa din incercari cu ajutorul Domnului;pe mine ma deranjeaza atitudinea"fericitilor" din traiul oamenilor loviti isi gasesc ei resursele de pozitivism in viata si din comparatiile cu altii care traiesc la marginea subzistentei.
Este bine sa-I multumim Lui Dumnezeu pt tot ceea ce a pus bun in viata noastra,pt calitatile noastre pe care le-am primit fara niciun merit: prosperitate in familie,sanatate,frumusete fizica,sa-i multumim dar fara sa nastem antiteze luandu-i pe cei sarmani drept etalon.
Iubirea pt Dumnezeu se face cu bune si rele ; orice crestin are si momente mai putin fericite,nu se stie niciodata ce aduce ziua de maine ,Il vom iubi pe Domnul si la necaz sau vom tipa isterici"De ce eu Doamne?"
Nota: din respect pt subiectul de fata care trateaza Rugaciunea catre Sf.Fecioara,am sa fac un topic separat pt aceasta problema!