Subiect: Numele de botez
View Single Post
Vechi 02.08.2012, 01:36:47
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Eu stiam ca daca ai doua nume, se trec ambele pe pomelnic si atunci cand te impartasesti tot pe amandoua trebuie sa le spui cand preotul rosteste: Se impartaseste robul lui Dumnezeu...E mai complicat cu doua nume.

Am intalnit un caz in care o mama a schimbat numele copilului deoarece nu purta un nume de Sfant (cand a ales numele era departe de Dumnezeu, necredincioasa, iar dupa ce si-a schimbat radical viata a hotarat sa aleaga pentru copilul ei un nume de Sfant). Este posibil asa ceva?
Poti sa iti schimbi numele daca vrei ,din punct de vedere legal. Insa cand vine vb. de Biserica, eu stiu ca e bine sa ramai cu numele de botez. Eu asa stiu, ca e pacat sa iti schimbi numele de botez. Nu stiu ce sa zic, poate doamna a avut binecuvantare de la duhovnic. Chestia asta cu schimbarea numelui eu zic ca e bine sa se vb. cu duhovnicul sa vedeti daca da binecuvantare sau ba.

Deci eu am doua nume, Laura-Nicoleta. Le pun pe ambele pe pomelnic sau doar pe cel de Sfant? Sincer nici nu stiu daca am fost botezata cu ambele nume sau doar cu unul. Stiti daca exista Sfanta Laura? Sfanta ortodoxa, nu catolica.
Reply With Quote