View Single Post
Vechi 02.08.2012, 09:05:58
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Acum, interesant ar fi de inteles si cauzele, de ce unii sunt in a doua categorie in loc sa fie in prima?
Consider, asemenea parintilor filocalici, ca cea mai importanta cauza este neglijarea (tratarea cu superficialitate etc.) harului Duhului Sfant si a conlucrarii constiente cu Dumnezeu, in Sfanta Biserica, Sfintele Taine...

"Din spusele unora si ale altora auzisem despre Tine, dar acum ochiul meu Te-a vazut. Pentru aceea ma urgisesc eu pe mine insumi si ma pocaiesc in praf si cenusa ". (42, 5-6).

"Și noi am crezut și am cunoscut că Tu ești Hristosul, Fiul Dumnezeului Celui viu." (Ioan 6,59)

"noi ceea ce stim vorbim si ceea ce am vazut marturisim" (Iov 3,11)

Cum ma pot indoi de Dumnezeu... "Câtă vreme duhul meu va fi întreg în mine și suflarea lui Dumnezeu (harul Duhului Sfant) în pieptul meu" (Ioav 27,3)

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Voi v-ati simtit vreodata in a doua categorie?
Ce om este fara de pacat?
Tot parintii filocalici spune ca intotdeauna constiinta noastra ne spune daca ceea ce am facut este bine sau este rau... caci constiinta noastra este glasul chipului prototipului uman in noi: Iisus Hristos.

Desigur exista mai multe nivele de constiinta. Una e limita maxima a constiintei inainte de Sfantul Botez (Adam inainte de cadere) si alta este limita maxima a constiintei dupa Sfantul Botez (in acest caz hristificarea, sfintenia, indumnezeirea prin har).
Reply With Quote